Noi componente care stopeaza cancerul
Wednesday, 02 July 2008 11:28
O echipa de cercetatori din SUA a identificat o noua familie de componente care blocheaza capacitatea estrogenului de a ajuta celulele cancerigene sa se dezvolte.

"Speram sa descoperim noi si noi componente care vor deveni parte integranta a unor terapii impotriva cancerului la san, inlocuindu-le pe cele care nu sunt eficiente, odata ce celulele cancerigene sunt rezistente la actiunea lor.", a spus Dr. David J. Shapiro, biochimist la Universitatea Illinois.

Tratamentul actual disponibil pentru cancerul la san poate interfera cu productia de estrogen (de exemplu inhibitorii aromati cum ar fi letrozol) sau poate bloca abilitatea estrogenului de a se lega de receptorii estrogeni asupra celulelor de cancer la san (de exemplu tamoxifen).

Cercetatorii au descoperit un component numit TPBM care blocheaza cresterea unor celule cancerigene care contin receptori de estrogen, in aceasta categorie intrand si celulele rezistente la tratamentul cu tamoxifen. Daca celulele nu contin estrogen, ele nu vor fi afectate.

"Chiar si in concentratii mari, TPBM nu are nici un efect asupra celulelor negative ER, asa ca nu e toxic pentru acestea. Astfel ca nu va afecta celulele umane.", a spus Shapiro.


Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro