Consumul moderat de alcool ne fereste de artrita
Monday, 23 June 2008 12:10
Doua studii din Scandinavia arata ca un consum moderat de alcool poate scadea riscul dezvoltarii unei artrite reumatice.

Dr. Henrik Kallberg, de la Institutul Karolinska din Stockholm a analizat datele unui studiu din Danemarca comparand 444 de persoane cu artrita reumatica cu alte 523 de persoane fara artrita.
El a mai cercetat si un studiu din Suedia care implica 1204 cazuri de artrita reumatica si 871 de controale.

In ambele cazuri, numarul de bauturi consumate pe saptamana era mai scazut in cazul celor care aveau artrita, spre deosebire de cealalta categorie: 2,9 vs 4,1 in studiul din Suedia si 6,6 vs. 9,0 in studiul din Danemarca.

Probabilitatea de a avea artrita reumatica se reducea cu 40% - 50% in cazul celor cu un consum mai mare de alcool, spre deosebire de cei care prezentau un consum foarte redus de alcool.

In ambele studii, reducerea riscului artrozei datorata consumului de alcool era mai pronuntat la persoanele care nu fumau, spre deosebire de cele care erau fumatoare.

"Mesajul e urmatorul: reducerea si eliminarea fumatului reprezinta cea mai buna metoda de a evita riscul unei artrite reumatice, insa aceasta recomandare nu trebuie combinata cu aceea de eliminare a consumului moderat de alcool", a spus cartoon porn Kallberg.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro