Ceaiul verde vindeca negii vaginali
Tuesday, 24 June 2008 14:55
Un unguent de natura botanica care contine o substanta extrasa din ceaiul verde reprezinta un tratament foarte bine tolerat pentru negii externi si alte infectii anale, spun rezultatele unui studiu.

"Ceaiul verde are o actiune biologica multipla, incluzand o activitate puternic antivirala si antioxidanta", a spus Dr.Silvio Tatti, de la Universitatea din Buenos Aires, Argentina.

Negii genitali si anali sunt cauzati de virusul papilloman (HPV), iar odata ce tratamentele de pana acum prezentau lipsuri, exista interes pentru varianta unguentului cu extract de ceai verde.

Cercetatorii au folosit 502 adulti care prezentau negi la nivel anal sau genital pentru a testa unguentul respectiv, timp de 16 saptamani sau pana cand negii dispareau.

O prima parte a primit unguentul propriu-zis, iar a doua parte a grupului a primit un fals unguent, fara o actiune vindicativa.

In ceea ce priveste grupul care a folosit unguentul cu extract de ceai verde, negii au disparut intr-o proportie de 57%, comparativ cu doar 34% in ceea ce priveste grupul care a folosit falsul unguent.

Rezultatele arata ca unguentul poate fi aplicat extern fara probleme, a spus Tatti. Acest unguent, vandut cu denumirea de Veregen, este aprobat pentru tratamentul extern al negilor genitali si perianal, pentru persoanele de 18 ani si peste.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro