Celulele stem ajuta creierul
Monday, 23 June 2008 11:17
Injectarea unor celule umane in creierele soarecilor de laborator ii poate ajuta sa isi revina aproape complet in urma unei stari neurologice care are drept corespondent o boala a copilariei in cazul oamenilor, au spus cercetatorii.

O parte dintre rozatoare au prezentat imbunatatiri importante in urma unei singure injectari cu celule stem, determinandu-i pe oamenii de stiinta sa creada ca aceeasi metoda ar putea fi aplicata si copiilor.

Tratamentul descopera retelele bolnave din creier si maduva spinarii, cartoon porn apun cercetatorii.

"Noi asteptam de la zi la zi sa vedem soarecii cum mor, insa acest lucru nu se intampla", a spus Dr. Steve Goldman de la Universitatea Medicala din Rochester, care a condus studiul.

"Ei au inceput sa se agite mai putin. Au inceput apoi sa recapete forta, sa se miste mai mult si sa aiba socuri mai scurte si mai slabe ca intensitate."

Bolile incurabile care sunt vizate in acest studiu includ si paralizia, a spus Goldman.

Intentia e aceea de a se folosi celule stem care sa poata fi transplantate, cu intentia vindecarii unor boli foarte grave.

Tratamentul include o injectare a soarecilor cu celule stem la scurt timp dupa ce s-au nascut. Celulele stem au capacitatea de a se transforma in alte celule ale corpului, preluandu-le functiile si caracteristicile.

Aproximativ 300,000 de celule stem au fost injectate in creierul fiecarui soarece in cinci locuri diferite pentru a le permite acestora sa se raspandeasca mai bine in intregul creier si maduva spinarii.

Soarecii pe care s-au facut teste aveau o stare precara de sanatate care, netratata, putea duce la moarte in 20 de saptamani de la nastere. 20 dintre soarecii tratati au trait mai mult, insa tot au murit. In orice caz, sase dintre ei au avut parte de imbunatatiri considerabile, iar patru au revenit la normal.

Cand aveau 9 luni, soarecii erau aproape normali, cu exceptia unui tremur al corpului atunci cand mergeau, a spus Goldman.


Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro