Pestele ajuta creierul nou-nascutilor
Thursday, 19 June 2008 09:36

Copiii de trei ani, ale caror mame au consumat carne de peste in perioada sarcinii, au avut rezultate mai bune la un test de functii cognitive decat cei ale caror mame au evitat produsele din peste in perioada sarcinii, arata un nou studiu.

 

In orice caz, s-a descoperit ca nivelul de mercur din corpul mamei creste odata cu consumul de peste - iar asta expune bebelusul la o cantitate mai mare de mercur transferata acestuia, astfel interpretarile au fost negative in urma testelor.

Bazandu-se pe cercetari, ei spun ca e posibil ca pestele sa aiba chiar beneficii mai mari asupra creierului bebelusilor daca viitoarele mame au consumat produse din peste cu un nivel mai scazut de mercur.

"Recomandarile in ceea ce priveste consumul de peste in perioada sarcinii trebuie sa ia in considerare atat beneficiile aduse de carnea de peste, cat si efectele negative pe care le are mercurul in organism, a spus Dr. Emily Oken de la Scoala Medicala din Boston.

Anumite specii de peste in al caror organism exista o cantitate mai mare de mercur au schimbat ideea ca pestele este recomandat in perioada sarcinii.

Pe de alta parte, pestele e recunoscut pentru faptul ca prezinta cea mai mare cantitate de acizi polisaturati omega 3 care ajuta creierul sa se dezvolte.

Pentru a intelege mai bine riscurile si beneficiile consumului de peste, Oken si echipa lui au analizat consumul de peste la 341 de femei aflate in al doilea trimestru de sarcina, si apoi au dat copiilor lor, cand au implinit trei ani, teste referitoare la functiile cognitive.

In medie, femeile au raportat ca au mancat peste in fiecare saptamana din perioada sarcinii. Nivelul de mercur era direct proportional cu cantitatea de peste consumata.

Rezultatele de la test in cazul copiilor ale caror mame au consumat peste au crescut, insa in cazul copiilor ale caror mame aveau mai mult mercur in organism, rezultatele au fost mai slabe.

Totusi, beneficiile au fost mai mari in cazul copiilor ale caror mame au consumat mai mult peste decat celelalte.

"Cercetarile ne arata ca in momentul in care consumul de peste, fara mercur, aduce beneficii extraordinare", a explicat Oken.

"Astfel se va incerca o reducere a mercurului din consumul de peste pentru ca beneficiile sa fie maxime, fara a fi implicate si cele negative."

Sursa: Reuters

Last Updated on Friday, 11 July 2008 14:48
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din cartoon porn oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro