Omega 3 diminueaza depresiile gravidelor
Wednesday, 18 June 2008 14:10

Femeile insarcinate, diagnosticate cu depresii grave pot face tratament cu suplimente de acizi grasi omega 3 pentru diminuarea efectelor depresiilor, conform unui studiu realizat de o clinica.

 

"Depresia prenatala este comuna, iar tratamentele sunt intr-o continua schimbare", a spus Dr. Kuan-Pin Su de la Spitalul Universitar din Taiwan.

Cand o femeie insarcinata face tratament pentru depresii grave, "posibilele riscuri si beneficii ale medicamentelor antidepresive afecteaza in egala masura mama si copilul", a spus Su.

"Multe femei si medicii lor prefera sa foloseasca tratamente nemedicamentoase", a adagat Su.

"Depresia a fost asociata cu lipsa acizilor grasi polisaturati omega 3 (PUFA)", a notat echipa.

Ei cred ca cererile copilului de la mama insarcinata duc la o descrestere majora a omega 3 din corpul mamelor in timplul sarcinii, si asta ar putea grabi declansarea unei depresii.

Pentru a vedea daca suplimentele omega 3 pot ajuta, cercetatorii au impartit 36 de femei care aveau depresie sa ia 3.4 grame de omega 3 sau un placebo timp de 8 saptamani.

Un total de 24 de femei au participat la studiu - 13 in grupul de tratament si 11 in grupul placebo.

Pacientele care au primit omega 3 PUFA au prezentat o scadere a nivelului depresiei dupa 6 si apoi 8 saptamani de tratament, spre deosebire de grupul placebo.

Mai mult, depresia a prezentat o rata de ameliorare de 62% la femeile din grupul omega 3 spre deosebire de 27% in cazul grupului placebo.

Suplimentele de omega 3 au fost bine tolerate de organism. Efectele adverse implicau insomnie, greata si diaree, dar nu au fost semnalate complicatii de sarcina si nici efecte negative asupra nou nascutilor.

In orice caz, Su a avertizat ca cercetarile referitoare la cartoon porn acizii grasi omega 3 pot sta la baza tratamentului de depresie la femeile insarcinate, insa rezultatele trebuie sa mai fie verificate in alte studii.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro