Vitaminele prenatale nu sunt folosite
Friday, 20 June cartoon porn 2008 14:14

Femeile insarcinate care au participat la un studiu in Canada, prin care s-a incercat aflarea tolerabilitatii diferitelor vitamine prenatale au luat doar o parte din numarul de vitamine recomandat, au spus cercetatorii.

 

"Aceasta arata ca femeile din clasa mijlocie care nu sunt incurajate sa ia vitamine in perioada prenatala, evita cu atat mai mult sa ia vitamine atunci cand li se impune acest lucru", a spus Dr. Gideon Koren.

"Mai mult, fierul continut de vitamine nu pare sa reprezinte un factor al aderentei scazute, asa cum s-a crezut pana acum", a mai spus Ontario.

"E important pentru binele bebelusilor care se vor naste sa se afle cum poate fi eliminata greata care apare dimineata la femeile insarcinate, lucru care le ingruneaza luarea de vitamine prenatale", spune Koren.

Echipa lui a descoperit ca vitaminele joaca un rol foarte important in aderenta prenatala.

Acest studiu, publicat in Jurnalul Biomedical al Centrului de Sarcina si Nastere, care vedea in fier o sursa de agravare a varsaturilor de dimineata, a jucat de asemenea un rol important in aderenta prenatala in cazul a 20 de femei sanatoase, insarcinate in primele 20 de saptamani.

Cercetatorii au administrat multivitamine prenatale continand 35 de miligrame de fier "usor" unui numar de 92 de femei si multivitamine cu 60 miligrame de fier "greu" unui numar de 75 de persoane.

Participantele au contactat conducerea studiului pentru a obtine informatii referitoare la continuarea sau incetarea tratamentului.

Multe au incetat tratamentul dupa propria vointa, din cauza varsaturilor si a starii de rau generala.

La final s-a aflat ca 38 de femei luasera doar 80% din pastile, iar pierderea era de 50%. Cercetatorii nu au gasit diferente de aderenta intre femeile care au luat fier "greu' si cele care au luat fier "usor".

Aceste cercetari, combinate cu cercetarile din cazul grupurilor anterioare, au indicat ca marimea tabletei de vitamine reprezinta un factor important in efectele pe care le are folosirea vitaminelor prenatale.

Koren a spus ca pana nu se modifica concentratia de multivitamine dintr-o tableta, aderenta nu se va schimba cu mai mult de 50%.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro