Cancerul la san nu e provocat de cafea si ceai
Tuesday, 17 June 2008 13:44
Numeroase studii arata ca femeile nu trebuie sa se teama sa bea cafea sau ceai, deoarece acestea nu reprezinta un factor de crestere a riscului aparitiei cancerului la san.

"La studiu au participat numeroase femei cu varste de 22 de ani si peste. Nu am observat nici o asociere intre cafea (cu cofeina sau fara), consumul de ceai si riscul aparitiei cancerului la san la acestea", a spus Dr. Davaasambuu Ganmaa.

"Cafeaua si ceaiul reprezinta substante sigure atata timp cat sunt consumate cu moderatie", a spus Dr. Ganmaa, de la Scoala Harvard de Sanatate Publica din Boston.

Ganmaa si colegii au urmarit consumul de cafea, ceai si cofeina la aproximativ 85,000 de femei care au participat la studiu. Femeile aveau varste cuprinse intre 30 si 55 de ani la inceputul studiului.

Dupa 22 de ani de urmarire a acestora, aproximativ 5,000 de femei au dezvoltat cancer la san.

Dupa analizarea altor factori care sunt asociati cu aparitia cancerului la san, cum ar fi varsta, stadiul fumatului, greutatea, activitatea fizica, consumul de alcool, mostenirea genetica, menopauza, evolutia terapiei cu hormoni si numarul de copii, cercetatorii nu au gasit nici o legatura intre cancerul la san si consumul de cafea la cele care au raportat un consum de 4 sau mai multe cani de cafea cu sau fara cofeina pe zi, comparativ cu cele care au baut numai o cana pe zi sau mai putin.

De asemenea ei nu au gasit nici o asociere propriu-zisa intre aparitia cancerului la san si consumul altor lichide care contin cofeina sau ciocolata, care contribuie si ele la cantitatea de cofeina care intra in corp.

Cand cercetatorii au asociat riscul aparitiei cancerului la san cu menopauza, ei au descoperit si o oarecare asociere intre cantitatea fie prea mare, fie prea mica de cofeina din organism. "Insa trebuie sa se revina cu mai multe cercetari in acest sens", au spus medicii.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la cartoon porn sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro