Terapia cu hormoni poate coagula sangele
Monday, 16 June 2008 07:40

Femeile aflate la menopauza care iau pilule pentru tratamentul cu hormoni isi dubleaza cartoon porn de doua ori riscul de a dezvolta o potentiala coagulare fatala a sangelui, au spus cercetatorii francezi.

"Reanalizarea a 17 studii arata ca riscul era ridicat din primul an de tratament", au raportat ei in Jurnalul Britanic Medical.

Coagularea din vasele de sange reprezinta principala cauza a unui atac de cord. Vena cu sange coagulat poate ucide daca se deplaseaza din corp catre plamani.

"Aceasta analiza arata ca folosirea pilulelor orale cu estrogen cresc riscul unui blocaj arterial de trei ori mai mult.", a spus Pierre-Yves Scarabin si Marianne Canonico de la spitalul Paul Brousse din Franta.

Tratamentul cu hormoni aduce numeroase simptome specifice menopauzei cum ar fi bufeurile. Un studiu popular din 2002 sugereaza ca din cauza lui poate creste riscul unui cancer ovarian asociat cu atacuri de cord si alte problmeme grave.

Studiul a determinat numeroase femei sa renunte la acest tratament cu hormoni.

Alti experti au aratat ca studiul era nefondat si ca femeile nu ar trebui sa se teama, deoarece multe alte studii arata ca HRT e sigur pentru inceputul de menopauza si ca nu creste riscul unui atac de cord in cazul femeilor cu varsta intre 50 si 59 de ani.

"Desi riscul e mai crescut la femeile care folosesc acest tratament, comparativ cu cele care nu il folosesc, probabilitatea unei coagulari a sangelui e foarte mica in cazul acestei grupe de varsta", a spus David Sturdee, presedinte al Societatii Internationale a Menopauzei.

"Acest risc oricum redus al unei coagulari a sangelui nu trebuie sa descurajeze femeile sanatoase sa foloseasca HRT daca e nevoie."

Analiza unor studii arata ca terapia cu hormoni nu arata un risc crescut, spre deosebire de tratamentul cu pastile.

"Diferenta e data de faptul ca estrogenul e absorbit in mod diferit. Cand se iau pe cale orala, estrogenul intra in sistemul digestiv si e preluat de ficat. Aceasta poate strica echilibrul dintre coagulare si anti-coagulare a sangelui", au spus cercetatorii.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro