Barbatii nu sunt deranjati de hipospadias
Monday, 26 May 2008 08:17

Cei mai multi barbati care prezinta un defect relativ comun al penisului nu sunt deranjati de acest lucru, ci sunt multumiti de aspectul general al organului lor genital. Ei raporteaza doar cateva probleme, conform rezultatelor unui studiu de cercetare.

 

Defectul, numit hipospadias, reprezinta o malformatie congenitala caracterizata prin situarea meatului dedesubtul penisului. Defectul poate fi corectat numai prin operatie. Daca este lasat netratat, defectul poate afecta functiile de urinare si pe cele sexuale o data cu inaintarea in varsta.

 

Parintii ar trebui sa stie ca un copil cu hipospadias mediu ar putea fi multumit de aspectul membrului viril, care si-ar putea mentine pozitia fara interventie chirurgicala, a spus Dr. Peter R. Dodds de la Spitalul Norwalk."Sansele de reparare ale acestui defect ar putea fi imbunatatite odata cu modernizarea interventiilor chirurgicale desi inca nu s-a realizat o proba in acest sens."

 

"Ideea de interventie, explica Dodds, a aparut atunci cand parintii unui baietel m-au intrebat de ce eram asa sigur ca mai tarziu, copilul va avea probleme din cauza aspectului penisului si ce se va intampla daca acesta nu va face operatia de corectare. Cel mai bun raspuns care mi-a putut veni atunci a fost "Asta e ceea ce am studiat." Speriat de raspunsul meu ridicol, am hotarat sa cercetez problema."

 

Dupa spusele lui Dodds, doar 3 din 56 de adulti cu hipospadias si-au exprimat nemultumirea in legatura cu aspectul penisului, si doar unul dintre acestia s-a prezentat cu un raport referitor la hipospadias.

 

Noua dintre barbati au suferit operatii integrale sau partiale pentru hipospadias, insa nici u cartoon porn nul dintre acestia nu a fost nemultumit de aspectul general al penisului lor. Optsprezece dintre ei nu stiau de defectul lor, si alti 6 au aflat de hipospadias numai fiindca un medic generalist le-a spus asta la un control de rutina.

 

41 din 43 de barbati au raportat o fertilitate normala, spun cercetatorii, in schimb restul de 2 care erau impotenti prezentau o reducere semnificativa de sperma in momentul ejacularii.

 

53 de barbati erau activi sexual fara dificultati, doi dintre ei inca nu avusesera partener sexual, iar unul a raportat problema unei ejaculari insuficiente, dar niciodata nu a facut un copil.

 

Am fost surprins sa vad ca hipospadias pare sa nu fie o problema pentru atat de multi adulti", a spus Dodds. "Unul dintre pacienti a povestit ca a avut multe partenere pana a intalnit o asistenta care i-a spus ca membrul lui viril e putin diferit. Au ras impreuna de acest lucru si nu au fost deloc deranjati de acest aspect."

 

"Cred ca toti baietii cu hipospadias avansat vor fi dezavantajati la un moment dat de defectul lor din nastere, astfel ca ar trebui sa apeleze la operatie", a adaugat Dodds.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro