Mamografiile repetate pot da gres
Tuesday, 27 May 2008 14:34

Mamografiile suplimentare facute la cateva luni dupa o alta mamografie initiala pot semnala anumite umflaturi care sunt considerate in mod eronat "semnale" ale unui inceput de cancer.

 

Folosindu-se date de la Asociatia de Control a Cancerului la San, Dr. Erin K. Aiello Bowles, de la Centrul de Cercetari de Sanatate din Seattle, impreuna cu colegii lui, a examinat exactitatea a aproximativ 45,000 de mamografii facute la o distanta de 3 pana la 9 luni fata de mamografia initiala care descoperise umflaturi ca fiind un inceput de noduli.

 

Mamografiile erau puse in legatura cu caracteristicile pacientelor si cu diagnosticarea cancerului din ultimele 12 luni.

 

O subserie de mamografii a fost de asemenea asociata cu informatiile oferite de radiologii care au interpretat rezultatele razelor X.

 

Cancerul la san a fost diagnosticat la 0.8% dintre cartoon porn femeile controlate in ultimele 6 luni si 1.1% la femeile din ultimele 12 luni.

 

Mamografiile suplimentare au dat gres in 17% dintre cazurile diagnosticate in ultimele 6 luni si de 40% la cele diagnosticate in ultimele 12 luni.

 

Un motiv pentru aceste rezultate eronate poate porni de la faptul ca "un inceput de cancer presupus benign nu va creste atat de repede ca unul care apare si se dezvolta rapid si violent", a spus medicul.

 

De asemenea, un radiolog care interpreteaza rezultatele mamografiilor suplimentare poate obtine un rezultat linistitor fals din cauza faptului ca un coleg a diagnosticat anterior un cancer benign", a adaugat el.

Sursa: Reuters


loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro