Are estrogenul efectul testosteronului pentru femei?
Friday, 23 May 2008 10:20

Estrogenul produce senzatiile de putere si competitie la femei, la fel cum testosteronul le provoaca la barbati, spun cercetatorii intr-un studiu care arata ca nevoia de a castiga e prezenta in aceeasi masura si la barbati si la femei.

 

Nivelul de estrogen creste motivarea femeilor atunci cand acestea reusesc si o scade atunci cand acestea pierd, in timp ce opusul acestei situatii apare la femeile care nu sunt foarte interesate in a domina.

 

"Biologia dominatiei la femei a fost putin cercetata. In general se fac paralele cu situatia existenta la barbati", a spus Steven Stanton de la Universitatea din Michigan, care a condus studiul.

 

Cercetatorii britanici au raportat ca barbatii afaceristi au facut mai multi bani atunci cand nivelul lor de testosteron era mai ridicat.

 

Stanton, fiind coordonatorul proiectului, a vrut cartoon porn sa vada daca estrogenul sau testosteronul era afectat atunci cand concurau si femeile.

 

"Am supus femeile unui soi de competitie fata in fata cu un calculator timp de 10 runde. Dupa fiecare runda, femeii i se spunea ca a pierdut sau ca a castigat, iar fiecare isi putea urmari reactia atunci cand pierdeau sau castigau."

 

Au fost luate probe de saliva pentru a se masura nivelul hormonilor.

 

"Chiar inainte de concurs, am facut o masurare a motivarii puterii sau a dominatiei pe care le-am folosit apoi in studiu", a adaugat el.

 

Participantilor la studiu li s-a aratat o imagine oarecare si li s-a cerut sa scrie o mica poveste pornind de la ea. S-au cautat poze care sa aiba o oarecare legatura cu notiunea de putere. Cu cat participantii scriau ceva mai motivat, cu atat ei erau considerati mai puternici, a spus Stanton.

 

Cu cat femeile aveau un continut mai mare de estrogen, cu atat ele erau mai motivate in actiunile pe care le faceau.

 

Am descoperit ca estrogenul si nu testosteronul, precum si o nevoie neconstientizata de a domina apare la femei. Aceasta caracteristica apare mai ales la femeile singure si la femeile care nu iau contraceptive orale, dupa cum s-a scris in Jurnalul analizarii hormonilor si a comportamentului.

 

Femeile care nu prezentau o nevoie anume de a castiga erau afectate diferit.

 

S-a obtinut un rezultat hazardant: cele care nu erau motivate, in momentul in care castigau, estrogenul lor scadea. Atunci cand pierdeau, nivelul de estrogen crestea putin.

 

Estrogenul reprezinta un corespondent al testosteronului de la barbati. La femei, estrogenul e identificat cu nevoia de dominare, dar se mai fac inca cercetari pentru a se vedea rolul estrogenului in comportamentul feminin., a adaugat Stanton.

 

El spera de asemenea sa testeze femeile care au intrat in menopauza, ale caror organisme produc mai putin estrogen, si de asemenea isi propune sa testeze femeile si barbatii care se afla in competitie unii impotriva celorlalti.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro