Sexul anal

Sexul anal defineste situatia cand anusul unuia dintre parteneri este penetrat fie de un penis real, fie de o imitatie. Poate avea loc intre un barbat si o femeie, intre doi barbati si chiar si intre doua femei daca una dintre ele foloseste un dildo, un vibrator sau alt gen de penis artificial. 

Multe persoane considera ca sexul anal este apanajul exclusiv al homosexualilor, ceea ce nu este adevarat. Multe cupluri barbat-femeie gasesc raportul sexual anal ca fiind placut si binevenit pentru a face relatia mai incitanta. In unele cupluri este preferat sexul anal deoarece este eliminat riscul unei sarcini nedorite (alte riscuri nu sunt, totusi, inlaturate).

 

Cel mai important risc al sexului anal apare atunci cand este practicat fara protectie (prezervativ), pentru ca se creeaza un mediu extrem de receptiv pentru transmiterea pe cale sexuala a bolilor, mai ales HIV. Desi riscul unei sarcini nu exista in cazul sexului anal, la fel ca si in cazul sexului vaginal, exista insa acela, foarte real si serios, de transmitere a bolilor venerice.


Daca se tenteaza penetrarea fara o pregatire adecvata a regiunii anale, aceasta poate produce leziuni, urmate de sangerare.


Sexul anal este, de multe ori, dureros

Sexul anal poate fi foarte dureros pentru unele persoane. Unii dintre cei care gasesc ca aceste raporturi sunt dureroase, treptat vor descoperi (daca sunt dispusi sa continue sa incerce) ca devin din ce in ce mai putin dureroase, pe masura ce devin tot mai frecvente, pana cand nu va mai fi resimtita nici o durere (ba dimpotriva ). Pe de alta parte, unii vor continua sa resimta durere si nu vor gasi nici o satisfactie pana la urma.


Desi la inceput poate fi dureros, raportul sexual anal ii face pe unii oameni sa se adapteze rapid si sa descopere ca, din momentul disparitiei durerii, actul va deveni extrem de placut. S-a constatat ca tractul anal este puternic inervat, aceste terminatii oferind placere, iar anumiti sexologi considera acest canal drept un organ sexual.


Unele cupluri (heterosexuale si homosexuale) considera ca intimitatea, apropierea si satisfactia emotionala date de sexul anal sunt similare cu cele oferite de sexul vaginal. Multor cupluri le plac variatia si lucrurile incitante, iar unele cupluri tinere practica sexul anal deoarece, astfel, este evitat riscul unei sarcini.


Fetele al caror partener doreste sa incerce sexul anal ar trebui sa verifice daca acesta s-ar lasa penetrate in anus, si daca da, puteti sa incercati acest comportament sexual impreuna (daca el nu este dispus, atunci nici voi nu ar trebui sa va lasati convinse de insistentele lui).

 

Cititi despre educatie sexuala cartoon porn in Forum la sectiunea: Totul despre sex

 

Dr. Evelyn Cristescu

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro