Violul

Infractiunea reglementata de Codul Penal, potrivit cu care "raportul sexual cu o persoana de sex feminin, prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa constituie viol". Pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani. 

 

Cand aude de viol, marea majoritate se gandeste la un strain sarind din boscheti noaptea si atacand pe cineva. Aceasta este doar partial adevarat, deoarece majoritatea violurilor sunt comise nu de straini, ci de barbati care-si cunosc victimele, care s-au intalnit cu ele anterior si care sunt considerati prieteni.

Violul sau abuzul sexual

Acest fenomen se numeste "date rape" ("viol de intalnire"). Acest tip de viol reprezinta contactul sexual fortat si nedorit cu o persoana pe care o cunosti. Este o violare a corpului, dar si a încrederii persoanei respective. Este un act de violenta. Poate avea loc cu cineva pe care l-ai cunoscut recent sau cu o persoana care te-a intalnit de mai multe ori.


Forta implicata poate consta intr-un ton ridicat, amenintari, fortare fizica sau armata. Expertii estimeaza ca aproximativ 90% din totalitatea violurilor savarsite nu cartoon porn ajung la cunostinta organelor de cercetare penala, iar in cazul celor care ajung, aprox.60% din victime isi cunosteau atacatorul.

violul_sau_abuzul_sexual


Violul are loc, de obicei, cand o femeie e singura cu un barbat. Daca mergi in camera sau in apartamentul unui barbat sau chiar daca intri in masina lui, esti vulnerabila. Alcoolul si drogurile sunt cateodata un factor important al violului. Semnalele ambigue sunt un alt factor.

 

Daca femeia se poarta intr-o maniera prietenoasa, barbatul va interpreta acest lucru ca fiind o invitatie la a face sex. "Nu" este auzit ca "poate" si chiar un protest puternic poate fi ignorat datorita iluziei ca o femeie spune "nu" cand, de fapt, vrea sa spuna "da". Unor barbati li se pare excitant ca o femeie sa se zbata.

 

Daca o femeie protesteaza usor, barbatul ar putea crede ca doar o "convinge", nu o forteaza. Cateodata, femeii nu-i este clar ceea ce vrea si crede ca o sa se hotarasca pe parcursul evenimentelor. Daca se razgandeste la un anumit moment si hotaraste sa nu faca sex, barbatul se poate simti inselat, respins si devine nervos.

 

El ar putea interpreta mesajele non-verbale cum ar fi placerea rezultata din saruturi si petting ca insemnand ca ea vrea sa faca sex cu el. In acel moment, el poate considera ca a fost tachinat sau indus in eroare pentru satisfacerea unei placeri perverse a femeii, indiferent de ceea ce vrea ea. Rezultatul poate consta intr-un viol.

 

Dr. Evelyn Cristescu

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro