Sexul se invata
Friday, 09 December 2011 13:47

cum_vorbim_despre_sexSe vorbeste foarte mult despre sex si oamenii tind sa creada informatiile oferite de diverse reviste, parerile exprimate in cadrul emisiunilor tv sau, adesea, articolele cele mai la indemana de pe internet. Astfel, se poate intampla sa pleci de la idei gresite, iar viata amoroasa sa aiba de suferit.

 

Unii considera ca sexul nu presupune, in prealabil, educatie sexuala. In realitate insa, sexul tine si de cultura, depinzand foarte mult si de cunostintele acumulate (sau de lipsa lor). Se poate face sex fara sa stii ce consecinte are acest lucru, dupa cum poti vorbi despre sexualitate fara a-i intelege mecanismele.

Importanta educatiei sexuale

Parintii sunt, de obicei, primii care vorbesc cu copiii si, mai apoi, cu adolescentii despre sexualitate. Ei ofera tanarului/ tinerei primele explicatii, si ar trebui sa gaseasca cea mai buna abordare, tinand cont si de varsta copilului lor. E total gresit sa crezi ca daca tu, in calitate de parinte, nu discuti cu adolescentul despre sex si despre responsabilitatile pe care acesta le presupune (de la modalitatea in care te protejezi de bolile cu transmitere sexuala pana la prevenirea unei sarcini nedorite), acesta nu va face sex.

 

El va face ceea ce considera de cuviinta, dar e foarte important sa aiba informatii corecte si clare despre ce presupune actul sexual si despre felul in care acesta decurge. Revistele, televizorul si, in multe cazuri, internetul nu ofera intotdeauna o imagine corecta asupra sexualitatii.

Adulterul, sexul in 3... nu mai sunt subiecte tabu

Orice practica sexuala intre doi adulti este acceptata, atata vreme cat nu exista constrangeri. Acceptarea sau condamnarea adulterului tine de latura morala a fiecaruia. Unele persoane considera ca au reusit sa-si ierte partenerul, in timp ce altele considera ca nu se mai pot raporta la relatie asa cum am facut-o inainte de adulter.


Sexul in 3 poate influenta negativ relatia, putand duce la despartire. De ce? Pentru ca nu e usor de acceptat „impartirea” partenerului cu o alta persoana. Asadar, inainte de a pune in practica o astfel de fantezie, ganditi-va de cel putin doua ori.

Placerea sexuala... tradeaza egoismul?

sexul_se_invata


Poate ai auzit vorbindu-se despre „tirania placerii”. Sintagma apare cu precadere in revistele pentru femei, care prezinta o imagine falsa despre sexualitate. Sexul e abordat din perpectiva ludica si nu de putine ori este  asociat cu „simtitul bine”, cu „amuzamentul”, fiind rar tratat cu seriozitate. 

Care sunt cartoon porn secretele unei relatii durabile?

Daca in Evul Mediu, relatia de cuplu „mergea”, in medie, 13 ani, in secolul al XIX-lea, aceasta s-a marit la 25 de ani. Astazi, lucrurile stau altfel. Unele cupluri „rezista” cateva luni sau doar cateva saptamani, in timp ce alti oameni pot avea o relatie de cuplu armonioasa si o viata sexuala implinita si dupa 40 de ani.


Care sunt secretele unei relatii reusite si de durata? O buna comunicare si capacitatea partenerilor de a intretine erotismul, adica emotiile, tensiunea aceea caracteristica primelor momente petrecute impreuna. Partenerii trebuie sa stie cand si cum sa se distanteze unul de celalalt, astfel inca regasirea sa aduca implinirea pe plan emotional.

 

Iti recomandam si articolul Sexualitate: Cum ne vad barbatii?

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro