Cum ne raportam la sexualitate dupa varsta de 50 de ani?
Monday, 01 August 2011 08:08

viata_sexuala_dupa_50_de_aniSexualitatea, senzualitatea si dorinta de a iubi si de a te simti iubita nu dispar indiferent de varsta. Viata sexuala cunoaste unele schimbari odata cu inaintarea in varsta, dar nu dispare! Mai mult, multe cupluri de 65 de ani declara ca sexul este o componenta importanta a vietii lor.

 

Sexualitatea nu consta doar in ceea ce facem, cat mai ales in felul in care facem. Felul in care ne raportam la sexualitate tine de modul in care gandim, de sentimentele pe care le nutrim, dar si de comportamentul nostru. 

 

Totodata, sexualitatea tine si de felul fiecaruia de a privi viata. Obiceiurile ce tin de viata sexuala nu se schimba drastic odata cu varsta. Daca, in tinerete, ai

fost o persoana activa pe plan sexual, este foarte posibil ca si dupa 50 de ani sa iti doresti sa intretii des relatii intime cu partenerul tau.

sanatate_sexuala

Cum influenteaza varsta viata sexuala?

Tot mai multi adulti cu varste cuprinse intre 50 si 80 de ani sunt activi pe plan sexual. Cu toate acestea, viata sexuala poate fi afectata de varsta. Pe de o parte, corpul trece prin schimbari si reactiile sale nu vor fi la fel de rapide ca in tinerete. Pe de alta parte, pe masura ce inainteaza in varsta, cuplurile au tot mai mult timp liber si se pot bucura de intimitatea lor.

Intimitate si sexualitate

Indiferent de varsta, sexualitatea presupune, deopotriva, gandire si atitudine. Este armonia dintre planul mental si cel fizic. Pentru a-ti pastra sanatatea sexuala odata cu trecerea timpului, este indicat sa-ti reevaluezi asteptarile. Nu te poti astepta sa aveti in continuam acelasi randament sexual ca in tinerete.


Intimitatea fizica nu se rezuma doar la penetrare si poate lua mai multe forme: imbratisari, saruturi, masturbare, plimbiri prelungite si discutii care par sa nu se mai sfarseasca, stimulare si masaj erotic... Toate acestea sunt expresii ale intimitatii sexuale.


Exista femei pentru care menopauza pare a fi o adevarata tragedie si care traiesc cu impresia ca ea presupune incheierea vietii sexuale. Lucrurile nu stau deloc asa. Ignorarea importantei expresiei sexuale inseamna negarea unei nevoi fundamentale. Comunicarea deschisa, acceptarea, experienta si creativitatea sunt necesare pentru mentinerea sanatatii sexuale.

 

Citeste si articolul Beneficiile sexului.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro