Cum evolueaza viata sexuala a cuplului?
Thursday, 28 July 2011 08:49

sexualitate_si_apetit_sexualViata sexuala a cuplului in decursul timpului constituie un subiect uneori delicat, mai ales cand avem prejudecati sau temeri. Si totusi, cum evolueaza viata sexuala a cuplului de-a lungul anilor?

 


Este cunoscut faptul ca, odata cu inaintarea in varsta, activitatea sexuala scade. Dar acest lucru nu inseamna ca partenerii de cuplu nu se pot bucura de sexualitate sau ca lucrurile stau la fel pentru toata lumea.

 

Conform statisticilor, daca partenerii de cuplu au, in medie, 13 raporturi sexuale pe luna in primii 2 ani de relatie, este foarte probabil sa aiba o viata sexuala stabila (in medie, 9 raporturi sexuale pe luna) incepand cu al 5-lea an de relatie. 

Ani mai multi petrecuti impreuna, mai multa placere...

Daca, la inceputul relatiei, un barbat din doi se confrunta cu problema ejacularii precoce, dupa 5 ani de relatie, doar unul din patru e afectat de aceasta problema.


La fel stau lucrurile si cand vine vorba de orgasmul feminin. Dupa 5 ani de relatii, femeile ating mai usor orgasmul.


Cu toate acestea, pot sa apara anumite tulburari sexuale, insa cartoon porn ele sunt mai putin frecvente dupa 5 ani decat in primii doi ani de relatie. Atat barbatii, cat si femeile se bucura mai mult isi traiesc sexualitatea cu mai multa intensitate dupa ce ajung sa se cunoasca foarte bine si sa comunice mult unul cu celalalt.

viata_sexuala_in_cuplu

 

… dar si un plus de frustrare

De regula, frustrarea apare ca urmare a asteptarilor celor doi. Daca femeia este interesata in special de viata conjugala (sa faca cat mai multe lucruri impreuna, sa-si faca impreuna planuri pe termen lung sau sa-si imparta unele responsabilitati), pentru barbat, este importanta senzatia de confort in viata de cuplu. Astfel, cei doi pot sa nu ajunga ca altadata la un numitor comun cand vine vorba de sex.


Odata cu nasterea copiilor, viata sexuala a cuplului cunoaste schimbari majore: atentia femeilor se concentreaza mai ales asupra copiilor, iar barbatii vor sa creada ca diminuarea activitatii sexuale este temporara. In cazul in care aceasta “pana” sexuala se prelungeste, se produc dezechilibre in viata de cuplu, iar cei doi parteneri se indeparteaza incet-incet unul de altul. 

… si scaderea apetitului sexual

Cu cat exista mai mult atasament intre parteneri si cu cat acestia isi exprima mai des dragostea unul pentru celalalt, cu atat va creste libidoul. In caz contrar, dorinta sexuala se va diminua, in special cea a femeii.

 

Citeste si articolul Alimente-remedii pentru problemele sexuale.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro