Placerea feminina: Orgasm vaginal vs. orgasm clitoridian
Monday, 04 July 2011 07:57
orgasm_vaginal_vs_orgasm_clitoridianFiind greu de atins, de clasificat si de descris, placerea feminina constituie un mister mai greu de descifrat decat placerea masculina. Psihiatrii, cercetatorii sau chiar scriitorii intampina dificultati in a defini si a descrie orgasmul feminin.

Orgasm clitoridian vs. orgasm vaginal

Spre deosebire de barbati, care resimt placerea in zona organelor genitale, femeile se bucura de mai multe forme ale placerii, de unde si dezbaterea care porneste de la intrebarea „Orgasm clitoridian sau vaginal?”.

Distinctia intre cele doua tipuri de orgasm feminin  nu s-a realizat pe baza stiintifica sau fiziologica. Mai mult: unii sexologi avanseaza ideea conform careia orgasmul vaginal nu este decat o variatie a orgasmului clitoridian si ca acesta din urma este, de fapt, orgasmul feminin.

Conform sondajelor, aproximativ 80% dintre femei au nevoie de stimulare clitoridiana pentru a atinge orgasmul.

Clitorisul este considerat centrul placerii feminine, motiv pentru care e mai usor de obtinut orgasmul clitoridian decat cel vaginal. Astfel un motiv care duce la lipsa orgasmului poate fi si neglijarea acestei zone erogene de catre partener.

Si totusi, de ce orgasmul vaginal este considerat, din pacate, de unii cercetoatori superior celui clitoridian? Fara indoiala, ideile lui Sigmund Freud stau si ele la baza acestei clasificari. Astfel, cel considerat parintele psihanalizei afirma ca orgasmul clitoridian este o placere caracteristica tinerelor fara experienta pe plan sexual, fiind mai putin intens decat cel vaginal.

orgasm_femeie


Orgasmul vaginal este, conform lui Freud, caracteristic femeilor care au atins maturitatea sexuala, care-si cunosc zonele erogene si care au descoperit pozitiile sexuale care le aduc cele mai intense placeri.

In anii '60-70, psihoterapeutii au revenit asupra orgasmului vaginal, discutiile avand ca subiect misteriosul punct G. Insusi Freud, in timpul ultimelor conferinte pe care le-a tinut, a recunoscut ca s-a inselat in ceea ce priveste arta si femeile.

Unii sexoterapeuti sunt de parere ca, daca ar mai fi trait cativa ani dupa ce a facut aceasta afirmatie, Freud ar fi revenit asupra teoriei sale cu privire la orgasmul feminin.

Exista, insa, femei care nu cunosc orgasmul, cu toate ca raportul sexual decurge normal si isi iubesc partenerul. Pentru acestea, s-a luat in calcul ideea crearii unei pilule care sa induca orgasmul, insa nu toti specialistii cred in reusita acesteia. Lucrurile devin si mai complicate cand se ia in calcul un aspect esential si anume acela ca psihicul unei femei joaca un rol foarte important in atingerea orgasmului.

Fiecare femeie percepe orgasmul in felul ei. In plus, sansele unei femei de a atinge maximum de placere cresc daca nu fac din aceasta un scop in sine.

Pentru intrebari si raspunsuri, intra in FORUM - Totul despre sex.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro