5 mituri despre sexualitatea feminina
Friday, 22 July 2011 09:24

anticonceptionale_mituriExista multe mituri despre sexualitatea feminina, tot asa cum exista si intrebari al caror raspuns difera de la caz la caz: "In ce fel interactioneaza anticonceptionalele (pilula) cu antibioticele?" sau "Exista cazuri in care ginecologul nu poate spune daca o femeie este virgina sau nu?"

Mit 1 : Femeia nu ramane insarcinata in timpul menstruatiei

Multe femei cred in acest mit, cu toate ca exista posibilitatea ca femeia care nu apeleaza la anticonceptionale si intretine raporturi sexuale cand este la menstruatie sa ramana insarcinata.

 

Odata ajunsi in vagin, spermatozoizii raman activi mai multe zile, putand fecunda un ovul in zilele ulterioare menstruatiei. Aceasta metoda de contraceptie naturala nu este prea eficienta, motiv pentru care e bine sa optezi pentru o metoda de contraceptie cu adevarat eficienta.

scaderea_apetitului_sexual

Mit 2 : Menopauza antreneaza scaderea apetitului sexual

Schimbarile prin care trece corpul femeii in timpul menopauzei pot duce la scaderea apetitului sexual, dar acest lucru nu este general valabil. Scaderea apetitului sexual poate avea si alte cauze decat instalarea menopauzei, dupa cum exista si femei care cunosc orgasmul vaginal in aceasta etapa a vietii.

Mit 3 : Antibioticele anuleaza eficacitatatea pilulei

Pilula este eficienta in 99% din cazuri. Rata de esec ramane neschimbata si in momentul in care femeia ia antibiotice. Cu toate acestea, este necesar sa te consulti cu medicul, intrucat exista si exceptii.


O posibila exceptie este si rifampicina, antibiotic prescris in cazul tuberculozei. Rifampicina duce la scaderea numarului de hormoni care te protejeaza de sarcina, hormoni indusi de pilula contraceptiva, insa nu se stie inca daca si cu cat creste riscul aparitiei unei sarcini.

Mit 4 : Femeile si barbatii au nevoie de acelasi numar de ore de somn

Un studiu realizat in 2007 de un grup de cercetatori ai Universitatii Warwick, care a vizat peste 6000 de persoane, a relevat faptul ca femeile care dorm 5 ore sau mai putin de 5 ore pe noapte prezinta de doua ori mai multe riscuri de a suferi de hipertensiune decat femeile care dorm 7 ore sau mai mult. In cazul barbatilor, lucrurile nu par a sta astfel.

Mit 5 : cartoon porn Ginecologul poate sa spuna daca o femeie este virgina sau nu

Mai multe studii au dovedit ca exista situatii in care medicul nu poate spune daca o femeie este virgina sau nu. Exista persoane care cred ca himenul «inchide » vaginul (pana la primul contact sexual), dar, de regula, realiatatea e alta. Exista foarte putine situatii in care se intampla acest lucru, cazuri in care se produc sangerari la nivelul uterului, lucru care antreneaza probleme medicale grave.

 

Te-ar putea interesa si articolul Pilula afecteaza fertilitatea?

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro