Zonele erogene: 10 intrebari si raspunsurile lor (I)
Wednesday, 22 June 2011 09:38

zone_erogene Inca din adolescenta, avem pregatite o multime de intrebari despre sexualitate si in special despre zonele erogene si despre placerea sexuala. Iata raspunsurile la 10 intrebari ale femeilor legate de zonele lor erogene, dar si de cele ale partenerului:

1. Care sunt zonele erogene ale femeii?

Sintagma „zone erogene” se refera la acele parti ale corpului care sunt foarte sensibile la mangaieri, dispunand de cei mai multi receptori senzoriali. Stimularea acestor zone declanseaza senzatii puternice si reactii de natura sexuala.

Pielea este, in general, sensibila la atingeri si mai ales la mangaieri, dar exista unele zone mai sensibile decat altele: buzele, lobii urechilor, ceafa, sanii, mainile, abdomenul, fesele, organele genitale, anusul, interiorul coapselor, zona din spatele genunchilor, picioarele.

excitatia_sexuala

2. Zonele erogene sunt aceleasi la toate persoanele?

Nu neaparat. Fiecare corp este unic in felul sau si, cu toate ca anumite zone erogene sunt comune, exista, totusi, cateva deosebiri. Pentru a oferi placere parteneru cartoon porn lui, studiaza-i corpul, urmarind cu atentie reactiile lui la atingerile tale. Nu uita ca atat gura, cat si parul se cer mangaiate.

3. Preludiul este necesar inaintea fiecarui act sexual?

Coitul in sine, adica penetrarea vaginala presupune „pregatirea” corpului. Preludiul are ca scop oferirea si primirea placerii, dar, in acelasi timp, declanseaza reactii de natura sexuala. Mangaierile declanseaza reactiile de natura psihologica, accelereaza respiratia si bataile inimii, intensifica circulatia sangelui la nivelul organelor genitale.  

Daca excitatia sexuala lipseste, lipsesc si erectia, lubrifierea si placerea. Insa nu uita: fiecare se excita in felul sau, are propriul ritm si este necesar sa cunosti zonele erogene ale partenerului.

4. De ce, in ciuda mangaierilor delicate, unele persoane spun ca nu simt nimic?

Exista momente in care mangaierile nu sunt suficiente pentru a declansa placerea partenerului. Aici intervine receptivitatea fiecarei persoane. Inainte de orice, trebuie sa ai incredere in partenerul tau, sa te relaxezi si sa te concentrezi asupra senzatiilor oferite de mangaierile si saruturile lui.

Este foarte important sa-ti amintesti ca actul sexual are un caracter ludic si are ca scop petrecerea unor clipe frumoase alaturi de partener. Nu va grabiti, comunicati atunci cand este cazul, descoperiti-va reciproc zonele erogene si veti descoperi excitatia sexuala si placerea.

5. Sfarcurile barbatilor sunt la fel de sensibile ca cele ale femeilor?

Atat barbatii, cat si femeile, resimt placere in momentul in care le sunt mangaiate/sarutate sfarcurile. Unele femei neglijeaza aceasta zona a partenerului, cu toate ca ea este foarte sensibila.

 

Citeste si partea a II-a a articolului...

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro