Masturbarea

Majoritatea femeilor si barbatilor isi descopera sexualitatea prin masturbare, in jurul varstei de 10-11 ani. Copii in jurul varstei de 5-6 ani incep sa se exploreze, dar, pana la adolescenta, cand incep sa fie produsi hormonii sexuali, nu simt placere sexuala din masturbare. Momentul inceperii masturbarii se suprapune peste perioada pubertara. Doar prin exercitiu oamenii isi afla propriile preferinte si tehnicile care le dau cea mai mare placere. Este esential ca aceste preferinte sa fie comunicate partenerului.

Pentru majoritatea oamenilor masturbarea este o experienta personala si in multe cupluri este un subiect tabu. Autocunoasterea sexuala nu este insa limitata doar la autostimularea organelor genitale. In viata exista multe experiente care dau placere.

Multi oameni considera masturbarea ca fiind nenaturala, dezgustatoare si o pierdere de timp. Acesti oameni nu inteleg de ce ceilalti o fac si nu le place ideea ca oamenii ar putea continua sa o faca, chiar daca au parteneri sexuali. Pentru majoritatea persoanelor, odata acceptata masturbarea poate deveni foarte placuta, mai ales daca este practicata impreuna cu partenerul. Diferenta in conceptii poate fi eliminata daca exista comunicare între parteneri.

Exista multe mituri despre masturbare, care mai de care mai neadevarate, dar este important ca toata lumea sa realizeze ca masturbarea nu poate cauza nici o problema, decât daca este împotriva propriilor credinte. Ar trebui sa fie o excelenta oprortunitate pentru autoeducare. Atitudinea fata de onanism ar trebui sa fie deschisa, nu trebuie sa induca sentimente de vinovatie. Important este si ca masturbarea poate duce la orgasme intense si ca este o modalitate de a-ti dezvolta comfortul sexual, siguranta sexuala si respectul de sine. Masturbarea nu inseamna ca sexul cu partenerul (a) nu este atat de bun pe cat ar trebui sau ca partenerul (a) nu te poate stimula asa cum esti obisnuit(a). Multi parteneri au cele mai bune experiente sexuale cand masturbarea sau masturbarea reciproca este practicata inaintea sau in timpul actului sexual.

Masturbarea masculina a fost intotdeauna un secret din care femeile au fost excluse. Chiar in timpul casniciei foarte putine femei au posibilitatea sa fie martore. Insa fara cunostinte despre cum partenerul isi produce placere, este dificil ca tu sa stii cum s-o faci. Nu exista metoda mai buna de a afla decat privind si discutand. Glandul este zona erogena cu cea mai mare sensibilitate a unui barbat. Spre deosebire de ei, femeile au organele placerii sexuale mai bine dezvoltate. Pe langa un nivel ridicat de raspuns sexual datorat senzatiilor produse prin stimularea clitorisului si a glandelor, femeile pot fi excitate prin stimularea labiilor, a orificiului vaginal si a vaginului in sine. Atingerea scrotului nu este la fel de excitanta pentru barbati ca stimularea labiilor sau a orificiului vaginal pentru femei.

 

 

Dr. Evelyn Cristescu

 

Cititi despre educatie sexuala in Forum la sectiunea: Totul despre sex

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro