Anticonceptionale (pilula contraceptiva)
Monday, 14 November 2011 08:07

ce_anticonceptionale_sa_ieiPilula contraceptiva (contraceptia orala) este compusa din hormoni asemanatori celor produsi de ovare (estrogen si progesteron) si are rolul de a impiedica ovulatia. Ce trebuie sa stii despre anticonceptionale?

 

Exista mai multe tipuri de pilule contraceptive, care difera nu doar in functie de firma producatoare, ci si de dozaj. Pilulele se prezinta sub forma de comprimate, cateodata de culori diferite, care trebuie luate la sfatul medicului. Retine ca trebuie luata de fiecare data la aceeasi ora!

 

Intrebari frecvente despre pilula contraceptiva

1. Ce sa faci daca uiti sa iei pilula?

R: Daca au trecut mai putin de 12 ore de la ora la care iei de obicei pilula, ia-o imediat ce ti-ai dat seama ca ai uitat de ea si apoi continua sa iei pilulele normal. Daca au trecut mai mult de 12 ore de cand trebuia sa iei pastiluta, adreseaza-te medicului.

2. Pilula dauneaza sanatatii?

R: Pilula contraceptiva nu ingrasa, nu duce la caderea parului, nu afecteaza inima. Si nu cauzeaza cancer.

3. Pilulele te protejeaza de BTS/ SIDA?

R: Nu, pilulele nu te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala si nici de HIV-SIDA.

eficienta_anticonceptionale

4. Poti inceta oricand sa iei pilula?

R: Pilula este o metoda contraceptiva reversibila: daca incetezi sa apelezi la ea, poti ramane insarcinata. Insa nu se recomanda sa incetezi sa o iei o perioada (de exemplu, cand pleci in concediu/ delegatie fara iubitul tau), pentru a o lua in urmatoarele saptamani/ luni. Daca apar probleme de ordin medical sau daca esti nevoita sa urmezi un tratament, cel mai bine este sa te adresezi medicului in vederea stabilirii interactiunii dintre anticonceptionale si medicamentele/ tratamentul prescrise/prescris.

5. Este riscanta combinatia pilula-tutun?

R: Daca esti fumatoare si iei anticonceptionale, este bine sa stii ca aceasta combinatia sporeste riscul de a suferi de accidente cardiovasculare.

6. Cat de eficienta este pilula contraceptiva?

R: Anticonceptionalele au o eficienta cartoon porn de 99,5%.

7. Ce pilula sa iei?

Medicul de planning va stabili, pe baza istoricul medical al fiecarei femei, ce pilula i se potriveste. Nu este o idee buna sa iei pilule care nu ti-au fost prescrise de medic si de care ai auzit de la prietene sau despre care ai citit pe internet. 

 

Iti recomandam si articolul Cum sa alegi metoda de contraceptie potrivita?

 

Pentru intrebari si sfaturi, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Anticonceptionalele: pro si contra

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro