Pilula afecteaza fertilitatea?
Wednesday, 20 July 2011 08:48

pilula_si_sarcinaUtilizarea pilulei pe termen lung poate afecta fertilitatea? Multe femei si-au pus aceasta intrebare si s-au facut studii in acest sens. Ce spun specialistii ?

 

 

Cu toate ca unele studii au indicat faptul ca, pe termen lung, pilula ar afecta fertilitatea, in sensul in care femeia nu ar ramane atat de repede insarcinata, studiile recente contrazic aceasta teorie.


Aproape o treime dintre femeile care iau pilula se tem ca aceasta le-ar putea afecta fertilitatea. Pentru a lamuri problema, o echipa de cercetatori din mai multe tari europene a urmarit 60 000 de femei , unele dintre ele renuntand la anticonceptionale (pilula), pentru a ramane insarcinate.

pilula_nu_afecteaza_fertilitatea

Sansele de a ramane insarcinata

Dintre cele 60 000 de femei care au luat parte la studiu, 2064 au renuntat la anticonceptionale si au fost monitorizate minim 2 ani, in vederea stabilirii unei posibile legaturi intre luarea pilulei pe termen lung si fertilitate.


Dupa ce au renuntat la anticonceptionale (pilula), 21.2 % dintre femeile analizate au ramas insarcinate in timpul urmatorului ciclu menstrual. Sansele ca o femeie sa ramana insarcinata dupa renuntarea la pilula sunt aceleasi cu ale unei femei care nu a ales aceasta metoda de contraceptie (20-25%).

 

La un an de la renuntarea la pilula, 79.4% dintre ele asteptau un bebelus, iar 50 % dintre participantele la studiu au ramas insarcinate la mai putin de 3 luni dupa ce nu au mai apelat la anticonceptionale

Pilula nu influenteaza fertilitatea

Studiul releva faptul ca nici durata luarii pilulei nu influenteaza fertilitatea. 79.3% dintre femeile care au apelat la pilula pe o perioada mai mica de 2 ani au ramas insarcinate la un an de la renuntarea la anticonceptionale, in timp ce 81% dintre cele care au apelat la pilula pe o perioada mai mare de 2 ani au ramas insarcinate in acelasi interval de timp.


De asemenea, pilula nu are nicio influenta asupra fertilitatii femeilor mature (35 si peste 35 de ani).

 

Citeste si 10 mituri despre pilulele contraceptive.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro