Anticonceptionalele, tratament pentru durerile menstruale?
Friday, 18 November 2011 09:14

anticonceptionalele_calmeaza_durerile_menstrualeAnticonceptionalele pot reprezenta o solutie pentru durerile menstruale cu care se confrunta adolescentele – aceasta este concluzia unui studiu publicat in revista americana de specialitate „Obstetrics & Gynecology”.

 

Echipa coordonata de dr. Anne Rachel Davis, de la Universitatea Columbia (New York), a ajuns la aceasta concluzie analizand cazurile a 76 de adolescente care nu aveau probleme de santate, dar care sufereau de dismenoree (menstruatie dureroasa) moderata spre severa. Adolescentelor (care aveau 19 ani) li s-au prescris fie anticonceptionale slabe, fie un placebo (nici ele, nici medicul lor nestiind acest lucru). 

 


Dupa cea de-a treia menstruatie de la initierea tratamentului, cercetatorii le-au inmanat acestora un chestionar si, pe baza raspunsurilor fetelor, au ajuns la concluzia ca adolescentele care luau anticonceptionale slabe aveau dureri menstruale de intensitate medie, in timp ce adolescentele carora li s-a recomandat sa ia o pastila placebo se confruntau, in continuare, cu dureri menstruale deranjante.


De asemenea, in fiecare grup de tratament, 4 fete prezentau amenoree (lipsa menstruatiei).

Anticonceptionalele calmeaza durerile menstruale

anticonceptionalele_amelioreaza_durerile_menstruale


Adolescentele carora li s-au recomandat anticonceptionale au estimat ca durerile menstruale cu care se confruntau aveau o intensitate medie de 3.7, in vreme ce fetele care au luat pilule placebo au evaluat intensitatea durerilor menstruale la 5.4. 


Numarul zilelor in care adolescentele s-au confruntat cu dureri menstruale, precum si intervalulul de timp in care durerile menstruale au avut intensitate maxima au demonstrat ca anticonceptionalele slabe reprezinta o solutie pentru dismenoree.


In ceea ce priveste efectele secundare ale anticonceptionalelor, respectiv ale pastilelor placebo, cercetatorii afirma ca nu sunt grave si sunt asemanatoare in cele doua cazuri. Doua participante la studiu au renuntat la anticonceptionale (una din cauza greturilor, iar cealalta din cauza episoadelor acneice), iar o alta adolescenta, careie i se administra substanta inactiva, a renuntat la placebo din cauza tulburarilor de dispozitie cauzate de acesta.


Asadar, cercetatorii americani sunt de parere ca anticonceptionale slabe trebuie avute in vedere de medic atunci cand prescrie un tratament pentru a diminua durerile menstruale ale adolescentelor.

 

Iti cartoon porn recomandam si articolul Alimentatia poate preveni dismenoreea.

 

pentru intrebari si sfaturi, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Vreau sa aflu

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro