6 pasi pentru un somn mai bun
Friday, 27 January 2012 15:22

calitatea_somnuluiSomnul din timpul noptii te ajuta sa te refaci si sa obtii energia de care ai nevoie a doua zi. Cum poti sa-ti imbunatatesti somnul, tinand la distanta insomniile?

Pasi pentru un somn mai bun

1. Ora de cartoon porn relaxare

Ce facem in ora dinaintea culcarii? Potrivit unui sondaj realizat de National Sleep Foundation (Statele Unite ale Americii), 60% dintre noi suntem prinsi in treburi domestice. Alte activitati facute inainte de culcare: program cu copiii, activitati in familie, navigare pe internet si chiar activitati de serviciu. 


Lucrul inainte de culcare impiedica organismul sa se relaxeze si sa se pregateasca de somn. De aceea, este indicat sa intrerupi orice activitate solicitanta inainte cu o ora inainte de a te culca. Citeste o carte sau o revista, fa o baie sau orice alta activitate care iti face placere si te relaxeaza.

2. Plimbare inainte de culcare 

Intre momentul incheierii antrenamentului si cel al culcarii e bine sa fie macar 3 ore. Asadar, este indicat sa faci sport in timpul zilei, iar seara sa optezi pentru o plimbare. Te va ajuta sa te desprinzi psihic de treburile incheiate sau de cele de a doua zi si, in plus, vei adormi mai usor dupa ce ai luat o gura de aer.

3. Tine un jurnal

Daca ai somn agitat, cu treziri dese si stari de neliniste, ai putea incerca sa tii un jurnal, sa te „descarci”. Scrie tot ceea ce te streseaza/ nelinisteste si apoi stinge lumina. Vei citi a doua zi ceea ce ai scris si vei gasi atunci solutii pentru fiecare problema in parte.

somn_odihnitor

 

4. Somnul, o prioritate

Corpul uman este „programat” sa doarma o treime din existenta, urmand anumite cicluri: somnul lejer, cel profund si somnul paradoxal (sau rapid). De aceea, este indicat sa respecti un anumit numar de ore de somn (in functie de nevoile tale).

5. Fara televizor sau laptop

Un laptop lasat pornit reprezinta o permanenta invitatie pentru a-ti verifica mailul sau pentru a deschide anumite site-uri, „furandu-ti” din timpul de somn. La fel se intampla si cu televizorul. Daca te-ai bagat in pat cu intentia de a de culca in scurt timp, opteaza pentru o carte sau alege sa asculti muzica relaxanta.

6. Nu lasa lumina aprinsa

Studiile au aratat ca ne odihnim mai bine daca este intuneric in camera. Daca iti simti pleoapele miscandu-se cand treci de la o etapa a somnului la alta, este foarte posibil ca lampadarul sau lumina lunii sa te trezeasca.


Daca, de obicei, ai probleme cu somnul si ai un ceas cu afisaj luminat, renunta la acest aparat. Vei dormi mai bine fara el.

 

Iti recomandam si articolul 4 cauze ale oboselii

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro