Flora vaginala: factorii care ii pun in pericol echilibrul
Friday, 22 July 2011 07:28

flora_vaginalaFlora vaginala este formata, in mod normal, din bacterii care protejeaza vaginul de germenii patogeni. Echilibrul florei vaginale este foarte fragil. Care sunt factorii care il pun in pericol?

 

Secretiile vaginale contin milioane de germeni. Aceste micro-organisme te protejeaza de bacteriile “daunatoare”, mentinand, totodata, pH-ul acid al vaginului (<4.5). Uneori, insa, anumiti factori pun in pericol echilibrul florei vaginale, favorizand aparitia infectiilor (vaginite sau micoze genitale).

 

Igiena intima

Igiena intima trebuie sa se faca in mod corespunzator, atat ca frecventa, cat si ca produse utilizate. Doua dusuri reprezinta maximum pentru o zi. Este de preferat sa utilizezi produse specifice pentru aceasta zona si sa eviti sapunurile si gelurile parfumate.


In ceea ce priveste spalaturile vaginale, parerile sunt impartite, dar, in ultimii 10 ani, cei mai multi medici nu le recomanda decat in anumite situatii, intrucat ele perturba echilibrul florei bacteriene.


Nu doar excesul in ceea ce priveste igiena intima dauneaza, ci si lipsa acesteia!

Flora vaginala : un echilibru fragil

Hainele foarte stramte si lenjeria intima care nu e din bumbac sau de matase sunt de evitat, intrucat acestea creeaza conditii propice pentru mentinerea umiditatii, favorizand, astfel, aparitia iritatiilor si proliferarea bacteriilor si a ciupercilor patogene.

igiena_intima_si_infectiile_genitale

 


Dereglerile hormonale cauzate de sarcina, menopauza sau de ciclul menstrual constituie, la randul lor, factori de dezechilibru pentru flora vaginala. Inclusiv stresul poate cauza modificari la nivelul acesteia, intrucat influenteaza secretiile hormonale.


Unele infectii genitale apar ca urmare a administrarii unui tratament pe baza de antibiotice. Aceste medicamente nu fac distinctia intre bacteriile « bune » si cele « rele », distrugandu-le deopotriva.


Unele femei sunt predispuse la infectii genitale, contractandu-le ca urmare a unui tratament indelungat. Este indicat sa consulti medicul de indata ce observi o schimbare, pentru a-ti precrie tratamentul potrivit.


Uitarea temporara a tamponului, spermicidele, lubrifiantul sau sperma pot determina aparitia unor modificari ale florei vaginale, dar nu constituie, in principiu, factori de risc.

 

Pentru intrebari sau informatii suplimentare, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Probleme medicale.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale cartoon porn la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro