Tampoanele speciale nu schimba aciditatea vaginului
Tuesday, 15 April 2008 13:54

Tampoanele speciale nu schimba aciditatea vaginuluiTampoanele lubrifiate cu un gel care echilibreaza PH-ul tind sa reduca excesul de aciditate al vaginului, care ar ajuta la reducerea infectiilor, conform unui raport al Jurnalului International de Obstretica si Ginecologie (BJOG).

“Nu avem nici o evidenta ca produsul pe care il cartoon porn investigam controleaza PH-ul vaginal - a spus Dr. Louise Melvin, de la Clinica pentru Planificare Familiala si Sanatatea Femeii din Edinburgh - dar femeile prefera tampoanele fara lubrifiere”.

Reducerea aciditatii vaginale – un fenomen natural prezent in timpul si putin dupa menstruatie - este asociat cu infectia bacteriala a vaginului, explica Melvin si colegii lui, astfel s-a presupus ca mentinerea aciditatatii din vagin va reduce rata acestor infectii, de-a lungul simptomelor jenante ale menstruatiei.

Echipa a investigat capacitatea tampoanelor imbibate cu gelul care pastreaza un PH optim la nivelul de 4,5 sau mai scazut, reprezentand un nivel acceptabil de aciditate. Ei au repartizat 98 de femei sa foloseasca tampoane cu acest gel special sau tampoane normale. Femeile folosisera tampoane fara gel la menstruatia anterioara.

“Nici o diferenta nu a fost gasita intre tampoanele cu gel standard, gel cu echilibrare a PH-ului si tampoane nelubrifiate, au spus Malvin si colegii lui.

Femeile au raportat rezultate satisfacatoare medii pentru tampoane lubrifiate in comparatie cu tampoanele normale.

“Daca forma produsului ar putea fi modificata pentru a aduce o cantitate mai mare de gel in interiorul vaginului, ar fi posibil sa se controleze mai bine PH-ul vaginului”, a spus autorul studiului.

 

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro