Cinci mituri despre sex
Friday, 12 July 2013 16:49

 

1.Consumul de alcool te face mai bun la pat.

Adevarul e ca, atunci cind bei alcool in cantitate mare devine din ce in ce mai greu sa iei decizii intelepte.

 

Consumul de alcool te poate impinge sa iti asumi riscuri, ca de exemplu sa faci sex inainte de a fi pregatit/pregatita sau fara sa iti iei masuri de protectie impotriva sarcinilor sau a BTS sau, la fel de grav, sa faci sex cu o persoana de care nici macar nu iti place. Cu cat bei mai mult, cu atat iti asumi riscuri mai mari.

Riscul de a regreta ca ai facut sex e foarte mare daca o faci atunci cind esti beat.


2.Poti folosi pungi de plastic, pachete de cipsuri, etc. in loc de prezervativ.

Evident ca nu poti, si nu doar din pricina dificultatii in utilizare ci pentru ca pur si simplu nu merge. Doar prezervativul poate sa te fereasca de BTS si de sarcinile nedorite. Prezervativele pot fi achizitionate din farmacii dar si din supermarket, de la casele de marcat. Atentie! Ai grija ca ambalajul sa fie intreg si prezervativele depozitate in conditii proprii de temperatura si expunere la soare.


3.Testiculele unui baiat pot exploda daca nu face sex.

In realitate absenta sexului nu face nici un rau baietilor si nici fetelor. Cu certitudine, absenta sexului nu produce explozia testiculelor in nici un caz! Productia de sperma cartoon porn este un proces continuu. Daca ejacularea nu are loc, sperma se resoarbe, nu se acumuleaza in testicule. In plus, ejacularea poate sa se produca si in timpul masturbarii sau a asa numitelor “vise umede”, nu e musai nevoie de un act sexual cu partener pentru a ejacula.


4. Prezervativul poate fi spalat si refolosit.

Nici gind!! Daca iti spune cineva una ca asta sa nu te iei dupa el. Prezervativele sunt de unica folosinta, indiferent ca le speli sau nu! Asadar, prezervativul se indeparteaza cu grija la sfirsitul contactului sexual si, la urmatorul contact sexual se foloseste unul nou. Atentie! Prezervativul trebuie schimbat daca actul sexual cu intromisiune dureaza mai mult de 30 minute, deoarece frecarea repetata creste riscul ca acesta sa se rupa sau sa alunece.


5.Ai intotdeauna simptome daca ai o boala cu transmisie sexuala.

Adesea am auzit ca nu poti avea BTS fara sa stii, ca ai avea usturimi la urinat sau diferite secretii. Nu este adevarat!
Multe persoane pot suferi de o BTS fara a avea nici un fel de simptome. Sa nu uitam de Chlamydia care poate fi adesea asimptomatica si la barbat si la femeie. Asa ca nu poti stii daca cineva are sau nu o BTS doar uitindu-te la el. De aceea e importanta folosirea prezervativului, acesta fiind singurul care te poate proteja de bolile cu transmitere sexuala.

 

Dr. Evelyn Cristescu

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro