Riscul unui handicap creste la copiii nascuti prematur
Monday, 09 June 2008 08:02
Bebelusii din SUA, nascuti prematur sunt de doua ori mai expusi riscului de a se naste cu defecte decat cei nascuti la termen, iar riscul e cu atat mai mare in cazul bebelusilor nascuti cu mult inainte de termen, spun cercetatorii.

Oamenii de stiinta au urmarit aproximativ 7 milioane de bebelusi in perioada cuprinsa intre anii 1995 si 2000 din 13 state, incercand sa explice legatura dintre defectele din nastere si nasterea prematura.

Cele mai multe sarcini dureaza aproximativ 40 de saptamani. Bebelusii nascuti inainte de 37 de saptamani de sarcina sunt considerati prematuri, si sunt supusi riscului de a avea probleme de sanatate, incluzand defecte de nastere.

Aproximativ 8% dintre bebelusii nascuti prematur au un defect de nastere, comparativ cu 3% in cazul bebelusilor nascuti normal, conform cercetatorilor.

Bebelusii nascuti intre 24 sau 31 de saptamani de gestatie sunt predispusi unui risc major de a avea defecte de nastere, aceasta de 5 ori mai mult decat bebelusii nascuti la termen.

Cele mai intalnite defecte de nastere sunt spina bifida (ruptura de coloana) si defecte cardiovasculare cum ar fi o gaura in inima.

Printre copiii nascuti prematur, 8% au defecte majore din nastere. Numarul sare la 16% pentru copiii nascuti cu mult inainte de termen, si anume cei din saptamanile 24 si 31.

Studiul a fost condus de Margaret Honein de la Centrul de Control al Bolilor si Centrul National pentru Prevenirea Defectelor din Nastere.

"Nasterea prematura afecteaza 12% din copiii nascuti in SUA. Iar defectele de nastere afecteaza aproximativ 3% din nasterile din SUA. Credem ca e important sa admitem legatura dintre aceste doua statistici", a spus Honein.

"Cauza celor mai multe defecte din nastere ramane inca incerta, odata ce acestea au drept origine o combinatie intre mostenirea genetica si diversi factori din afara", spune Honeid.

Ea a specifi cartoon porn cat ca fumatul in timpul sarcinii si obezitatea de dinaintea sarcinii reprezinta factori ai celor mai multe defecte de nastere pentru majoritatea nasterilor premature.

Procentajul de bebelusi nascuti prematur in SUA a crescut incepand cu 1981.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro