Marea Britanie permite avortul pana la 24 de saptamani
Tuesday, 10 June 2008 07:47
Parlamentul britanic a votat ca limita de realizare a unui avort sa fie la 24 de saptamani, dezamagind sustinatorii ideii ca ratele de supravietuire s-au imbunatatit.

Votul a blocat incercarea de a limita legalizarea avortului la 22, 20, 16 sau 12 saptamani, in ceea ce priveste primele legi date in privinta avortului in aproape doua decade.

Cel mai ridicat termen a fost cel de 28 de saptamani din 24 in 1990. Marea Britanie a legalizat avortul in 1968.

Multe tari europene au permis avortul la maxim 12 sau 13 saptamani de sarcina, dupa care se considera ca bebelusul si mama sunt in pericol.

Avortul e legal in saptamana a 22-a sau a 24-a in Spania, Suedia si Irlanda.

Timp de trei ore, parlamentarii britanici au dezbatut dreptul femeii de a alege versus dreptul fatului de a trai.

"In timp ce exista o serie de imbunatatiri medicale pentru bebelusii nascuti prematur, numai un numar redus de bebelusi nascuti dupa doar 24 de saptamani de gestatie supravietuiesc", a spus Ministrul Sanatatii, Dawn Primarolo.

Ea a spus ca nu exista o evidenta cartoon porn care sa arate o imbunatatire semnificativa in ceea ce priveste sansele de supravietuire ale unui bebelus de 24 de saptamani pornind de la legea din 1990.

Unul dintre initiatorii legii, Julie Morgan, spune ca orice incercare de reducere a limitei permise de avort reprezinta un atac la dreptul de a alege.

"Vine un moment in care trebuie sa ne gandim ca si acel bebelus are dreptul sa traiasca", spune initiatorul de legi conservator Nadine Dorries, care a luptat pentru o limitare la a 20-a saptamana.


Revizuirea legislatiei

Votul pentru avort reprezinta ultima actiune in ceea ce priveste legislatia din domeniul fertilitatii si a embriologiei, care a inceput cu anul 1990.

Initiatorii de legi au votat si pentru a elimina implicarea tatalui la egalitate cu mama in ceea ce priveste tratamentul de fertilitate, facandu-l accesibil in special cuplurilor de lesbiene.

Insa conservatorul Duncan Smith, sustinand ideea dreptului egal al unui tata cu cel al mamei, a spus ca drepturile unui copil ar trebui sa intareasca ideea de drepturi ale adultilor de a avea copii, insa proiectul de lege prevedea ca "tatii sunt mai putin importanti decat mamele".

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro