Cofeina ajuta erectia la diabetici
Friday, 13 June 2008 14:09

Cofeina poate ajuta potenta barbatilor cu probleme erectile cauzate de diabet, sugereaza un nou studiu realizat pe soareci de laborator.

"Dar consumul de cafea nu va vindeca disfunctia erectila la barbatii diabetici", a spus Dr. Run Wang de la Universitatea Medicala din Texas.

Daca descoperirile pe soareci s-ar putea aplica si la oameni, a adaugat el, e posibil ca cei care beau cafea sa poata lua mai putine medicamente pentru a trata problemele de disfunctie erectila cauzate de diabet.

Disfunctia erectila la barbatii diabetici se afla in legatura cu slaba activitate a endoteliului care e responsabil cu reactiile privitoare la semnalele chimice de crestere a presiunii sangelui prin dilatarea vaselor de sange.

Pentru a investiga modul in care cafeina ajuta la rezolvarea problemelor de erectie, cercetatorii au tratat diabetul soarecilor de laborator cu cofeina timp de 8 saptamani si apoi le-au testat functiile erectile.

Inainte de tratament, animalele diabetice aveau o presiune scazuta a erectiei in timpul stimularii comparativ cu soarecii normali.

Insa dupa ce rozatoarele primeau cofeina, presiunea erectiei crestea, desi nu la nivelul soarecilor non-diabetici.

Cand soarecii primeau 10 miligrame de cofeina per kilogram raportat la greutatea corpului (mg/kg/zi) sau 20 miligrame/ kg/ zi, nu era o mare diferenta intre efectele observate la cele doua grupuri. Cel mai scazut dozaj era echivalent unui consum de 250 mg de cafea pe zi de catre o persoana, au notat cercetatorii.

Un coleg al Dr. Wang, Dr. Yutian Dai de la Scoala de Medicina din China a spus ca acum se investigheaza daca cofeina are efectele preconizate asupra disfunctiilor erectile umane.

Sursa: Reutersloading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro