Ciocolata neagra previne accidentul vascular cerebral (AVC)?
Thursday, 01 March 2012 14:24
ciocolata_este_buna_pentru_inimaDietele te ajuta sa fii in forma, insa limiteaza consumul de ciocolata. Se stie, insa, ca ciocalata neagra are multiple beneficii pentru sanatate. Studiile recente au cautat si au gasit raspunsul la intrebarea: ciocolata ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale (AVC)?

Ciocolata neagra si benefiicile pentru sanatate

Un studiu efectuat de o echipa de cercetatori suedezi, publicat in Journal of American College of Cardiology si la care au participat peste 30 000 de femei a indicat faptul ca riscul de a suferi un accident vascular cerebral tinde sa fie mai mic in cazul femeilor care au consumat ciocolata.

Acest studiu vine in completarea studiilor precedente, care au subliniat legatura dintre consumul de cacao si sanatatea inimii, insa acest lucru nu inseamna ca putem exagera cu consumul de ciocolata.

ciocolata_neagraInsa autorii studiului atrag atentia asupra faptului ca lucrarea lor are la baza observatii, iar rezultatele nu atesta in ce masura ciocolata neagra previne accidentul vascular cerebral.

Ciocolata, ca si orice alt aliment, trebuie consumata cu moderatie, deoarece are multe calorii, grasimi si zahar. Intrucat ciocolata neagra contine mai multa cacao si mai putin zahar decat ciocolata cu lapte, este mai santatoasa decat aceasta din urma.

Cercetatorii sunt de parere ca substantele regasite in ciocolata, numite flavonoide, favorizeaza scaderea presiunii arteriale, un factor de risc pentru accidentele cerebrale, si ajuta la mentinerea sanatatii inimii.

 

Iti recomandam si articolul 7 lucruri surprinzatoare despre inima

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro