Cauzele respiratiei urat mirositoare
Thursday, 01 March 2012 09:25

respiratia_urat_mirositoareRespiratia urat mirositoare, cunoscuta si sub denumirea de halitoza, este o problema des intalnita. Pentru a scapa de ea, este necesar sa cunoastem cauzele. De ce apare respiratia urat mirositoare?

Cauzele respiratiei urat mirositoare

1. Alimentele cu gust si mirosuri puternice

Anumite alimente, precum usturoiul sau ceapa pot sta la originea respiratiei urat mirositoare. Acestea contin substante chimice (uleiuri volatile) care, in timpul digestiei, ajung in sange si apoi in plamani.

In momentul expiratiei, ele induc mirosul neplacut. Acesta persista pana cand stomacul a terminat de digerat toata mancarea.

Solutia? Evita sa mananci usturoi sau ceapa inainte sa iesi din casa. Retine ca alcoolul si tutunul accentueaza halitoza.

2. Igiena bucala deficitara

igiena_bucala

Igiena bucala deficitara sta, in multe cazuri, la originea respiratiei urat mirositoare. Resturile alimentare care raman intre dinti, in zona gingiei si a limbii produc un miros neplacut cauza descompunerii.

Periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi, folosirea atei dentare dupa fiecare masa, dar si consumul de apa pe tot parcursul zilei te ajuta sa previi respiratia urat mirositoare.

3. Cariile, abcesele dentare si gingivitele

Cariile si infectiile bucale a caror origine e igiena bucala deficitara sunt o cauza a halitozei.

Totodata, se recomanda controlul stomatologic la fiecare 6 luni.

4. Unele boli

Exista mai multe afectiuni susceptibile a fi cauza respiratiei urat mirositoare. Una dintre ele e insuficienta renala, responsabila de o respiratia cu miros asemanator urinei, in timp ce diabetul induce mirosul asemanator cu cel al acetonei, iar insuficienta hepatica cel fetid.

Abcesul pulmonar si afectiunile pulmonare in general, alergiile, bolile de sange, sindromul gurii uscate, sinuzitele, anomaliile sinusurilor, scurgerile nazale, amigdalele inflamate, insuficienta biliara, anumite tipuri de cancer (in special cel de stomac si de esofag) induc, la randul lor, respiratia urat mirositoare.

5. Halitoza subiectiva sau imaginara

Numita si halitoza psihogena sau imaginara, halitoza subiectiva se caracterizeaza prin senzatia coplesitoare de respiratie urat mirositoare, fara a fi, insa, vorba de asa ceva.

Aceasta tulburare este intalnita cu precadere la persoanele care au tendinta sa exagereze sau la cele care au obsesia curateniei si igienei.

In cazul in care medicul nu reuseste sa convinga persoanaa in cauza ca nu se confrunta cu respiratia urat mirositoare, trebuie avuta in vedere psihoterapia.

 

 

Iti recomandam si articolul 5 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatatea dentara.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a cartoon porn textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro