Cauzele durerilor de spate
Monday, 27 February 2012 11:11
cauze_dureri_de_spate7 din 10 persoane s-au confruntat, la un moment dat, cu dureri de spate. Acestea resprezinta o afectiune atat de frecventa, incat nu se poate sa nu te intrebi care sunt cauzele. De ce te doare spatele?

 

Durerile de spate sunt de mai multe feluri: dureri ascutite, aparute brusc, dureri aparute progresiv (care persista sau recidiveaza), dureri surde deasupra taliei sau dureri matinale. Felul in care se manifesta durerile de spate depinde de cauza care sta la baza lor, iar cea mai frecvent intalnita cauza este lombalgia (durerea de spate situata la nivelul lombarilor).

Dureri de spate: de la ce?

1. Traumatism sau lovituri la nivelul spatelui: traumatismul sau un alt accident poate afecta muschii spatelui, cauzand dureri de tipul spasmelor musculare. In timp ce faci sport, este destul de usor sa te accidentezi la spate. La fel se intampla si in cazul in care desfasori o munca fizica solicitanta. Exista si cazuri in care te doare spatele pentru ca ai incercat sa ajungi la un obiect situat la inaltime sau pentru ca ai incercat sa ridici un obiect prea greu.

2. Hernie de disc: o lovitura sau ridicarea unor obiecte grele poate provoca alunecarea discului intervertebral sau hernia de disc. Deplasat spre canalul rahidian, discul se “sprijina” pe nervi, ducand la aparitia durerilor de spate.

3. Artrita: fiind o boala a articulatiilor, artrita poate fi si la originea durerilor de spate. Spondilartrita cauzeaza dureri de spate.

4. Artroza: este o afectiune des intalnita, care consta in uzura articulatiilor, afectand in principal vertebrele si articulatiile coloanei vertebrale.

5. Excesul de greutate: obezitatea este unul dintre factorii care favorizeaza durerile de spate. Excesul ponderal poate fi si o cauza a cartoon porn aparitiei artritei.

6. Sedentarismul: lipsa activitatii fizice slabeste muschii abdominali, accentuandu-se, astfel, presiunea asupra coloanei, care duce la aparitia durerilor.

de_ce_ma_doare_spatele7. Postura incorecta: afecteaza coloana vertebrala, care exercita presiune asupra muschilor spatelor si asupra nervilor. Multe persoane au o postura incorecta in timpul mersului sau cand stau pe scaun. Stresul este un factor care poate determina postura incorecta.

8. Bolile asociate: durerile de spate pot fi un simptom al unor afectiuni precum: fibromialgie, osteoporoza, chisturi ovariene, infectii sau tumori (in special cele ale coloanei vertebrale).

9. Sarcina: femeia insarcinata se confrunta sau nu cu dureri de spate care, insa, vor disparea cu timpul.

Durerile de spate pot fi prevenite prin desfasurarea activitatilor fizice, prin slabire (in cazul in care persoana se confrunta cu excesul de kilograme), o postura corecta, evitarea ridicarii lucrurilor foarte grele, dar si prin evitarea stresului.

In cazul in care durerile de spate persista sau recidiveaza, se impune un consult medical, in vederea depistarii cauzei si a stabilirii tratamentului.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro