Masajul, remediu pentru durerile de spate
Thursday, 15 December 2011 09:37

remedii_naturiste_dureri_de_spateUn nou studiu intreprins de o echipa de cercetatori americani a evidentiat faptul ca masajul terapeutic este mai eficient decat medicamentele sau decat exercitiile, in vederea alinarii durerilor de spate.

La studiu au participat aproximativ 400 de persoane, avand varste cuprinse intre 20 si 65 de ani, care se confruntau cu dureri de spate cronice si care nu erau cauzate de o boala anume. 

Masajul, remediu pentru durerile de spate

Participantii au fost impartiti, aleator, in 3 grupe: celor din primul grup li s-a facut un masaj structural prin presiune, celor din al doilea grup li s-a facut un masaj suedez relaxant si tonifiant, iar celor din al treilea grup le-au fost date medicamente (analgezice si antiinflamatoare) si informatii cu privire la prevenirea durerilor, fiindu-le recomandate exercitiile fizice.


Fiecare participant la studiu (indiferent de grupul din care facea parte) a avut parte de o sedinta de masaj (facut de un terapeut) saptamanala de 50-60 de minute, timp de 10 saptamani.


In final, aproximativ 65% dintre participantii din cele doua grupuri care au beneficiat de masaj au declarat ca starea lor fizica s-a ameliorat, in timp ce doar 38% dintre persoanele din grupul „tratat” cu analgezice si antiinflamatoare au remarcat o diminuare a durerilor.


Nu au fost evidentiate diferente majore intre cele doua tipuri de masaj.

masajul_diminueaza_durerile_de_spate

 

Efectele masajului au fost resimtite pana la 6 luni dupa incheierea studiului. Insa, dupa un an, cercetatorii au remarcat ca nu exista diferente semnificative intre cele trei grupuri.


Totodata, cercetatorii nu au putut explica in detaliu eficienta masajului. Este posibil ca masajul sa amelioreze durerile de spate gratie efectelor de natura psihologica si nervoasa. De asemenea, este posibil ca mediul relaxant, atingerile si o mai buna cunoastere a propriului corp sa aiba, la randul lor, o mare importanta.


Potrivit acelorasi cercetatori, masajul poate treprezenta o terapie complementara eficienta pentru tratamentul medicamentos obisnuit in cazul durerilor de spate, ajutand, in special, la diminuarea durerilor din zona lombara.

 

Iti recomandam si articolul O atitudine pozitiva usureaza durerile de spate la gravide

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro