10 sfaturi anti-stres (I)
Thursday, 08 December 2011 14:10

prevenire_stresPutin stres e necesar, uneori, intrucat te indeamna la actiune, insa daca nivelul acestuia te impiedica sa faci performanta sau chiar iti limiteaza capacitatile, atentia si concentrarea, atunci e cazul sa fie luate cateva masuri. Iata sfaturile noastre anti-stres:

 

Atunci cand se instaleaza prima data, stresul reprezinta o reactie psihologica normala si pozitiva, care permite o mai buna adaptare la o situatie data. Lucrurile merg bine atata timp cat detii controlul asupra stresului (e necesar sa stii sa-l stapanesti). In cazul in care te simti depasita de situatie, stresul iti va dauna. 

Cum poti preveni stresul?

1. Gestioneaza-ti eficient timpul

Daca ai probleme de organizare si simti des ca nu iti ajunge timpul sa faci tot ce ti-ai propus, vei ajunge sa simti ca nu mai faci fata, ceea ce indica un nivelul sporit de stres. Stresul poate fi redus semnificativ daca inveti sa-ti dramuiesti mai bine timpul si daca iti pastrezi realismul (cate lucruri poti face cu adevarat si in cat timp).

2. Fa o pauza

Daca te enervezi din orice si nu mai poti evalua situatia obiectiv, inseamna ca e timpul sa iei o pauza. Detaseaza-te o vreme de toate problemele. Cand te vei confrunta din nou cu ele, vei avea o alta atitudine si le vei vedea dintr-o perspectiva noua.

3. Invata sa respiri

Nu este usor sa respiri corect, cu toate ca multa lume crede ca acesta este cel mai simplu lucru. In definitiv, exista doua tipuri de respiratie: respiratia toracica si cea diafragmatica. In primul caz, cand inspiri, cutia toracica se umfla, iar umerii se inalta. Cei mai multi oameni respira astfel. Acest tip de respiratie nu permite decat o umplere partiala a plamanilor cu aer, diminuand capacitatea respiratorie. Din pacate, respiratia toracica te mentine intr-o permanenta stare de stres.

cum_sa_eviti_stresul


Repiratia diafragmatica permite o mai buna irigare a plamanilor. Cand inspiri, se „umfla” baza stomacului. Respiratia diafragmatica diminueaza tensiunile musculare si te ajuta sa stapanesti mai bine nivelul de stres. Bebelusii obisnuiesc sa respire astfel. In momentele de stres, incearca sa inspiri adanc: pe langa o mai buna oxigenare, te va ajuta sa-ti regasesti calmul.

4. Relaxeaza-te

Exercitiile de relaxare pot sa te ajute sa previi stresul. Pot fi facute oricand si permit diminuarea considerabila a efectelor stresului.

5. Adopta o atitudine pozitiva

Daca vrei, poti sa schimbi felul in care privesti lucrurile. Incearca sa vezi mereu aspectul pozitiv. Vei fi mai multumita si vei avea mai mult entuziasm. In plus, aceasta tehnica permite dezvoltarea increderii de sine.

 

Continuare...

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro