Stresul din perioada sarcinii duce la moartea fetala
Monday, 07 July 2008 13:17
Stresul din perioada sarcinii poate duce la moartea fetala a bebelusului, conform unui nou studiu.

Pe o perioada de 10 ani, cercetatorii au descoperit ca mai mult de 19,000 de femei care erau insarcinate si care au raportat un nivel mare de stres prezentau o probabilitate mai ridicata de a avea probleme la nastere decat cele care prezentau un nivel mai redus sau nu erau deloc stresate.

Femeile cu un nivel ridicat de stres prezentau o probabilitate de 5% de a avea parte de o moarte fetala a bebelusului, in timp ce femeile cu un nivel scazut de stres prezentau o probabilitate de doar 3%.

Cercetatorii au in plan realizarea de noi studii prin care sa intareasca rezultatele deja descoperite, incercand de asemenea sa gaseasca legatura concreta dintre stresul cartoon porn mamei si moartea fetala a bebelusului.

Cercetarea s-a bazat pe informatiile obtinute de la aproximativ 19,000 de femei care au nascut un singur copil, in perioada de timp 1989-1998. Femeile au completat o serie de chestionare care contineau intrebari referitoare la stresul psihic si la starea generala de spirit, aceasta inainte de a 30-a saptamana de sarcina.

Existau de asemenea intrebari referitoare la trecut: de cate ori s-au simtit nefericite, ingrijorate sau neputincioase in a rezolva o problema.

Cele cu un grad mai mare de stres tindeau sa fie fumatoare sau obeze inainte de sarcina spre deosebire de femeile cu un nivel normal sau redus de stres.

Stresul ridicat era asociat astfel unui procent referitor la riscul unei morti fetale de 80%.

Stresul depresia si anxietatea dau nastere catecolaminei, un grup de hormoni. Cercetarile pe animale arata ca nivelul ridicat de astfel de hormoni duce la un o oprire a fluxului de sange catre placenta.

De asemenea se mai poate spune ca femeile care prezinta un nivel ridicat de stres difera de celelate femei in ceea ce priveste obiceiuri de viata, lucru care poate explica riscul mai ridicat la acestea de a suferi o moarte fetala a bebelusului.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro