Consumul de alcool, chiar si moderat, afecteaza creierul
Monday, 20 October 2008 15:29
Un consum moderat de alcool poate ajuta la mentinerea sanatatii inimii, in schimb acesta nu protejeaza creierul, arata noi cercetari preluate de Reuters.

Creierul unei persoane se micsoreaza odata cu varsta, iar problemele materiei cenusii cresc direct proportional cu inaintarea in varsta, spun cercetatorii.

Dementa si problemele de memorie se dezvolta direct proportional cu marirea leziunilor si cu micsorarea creierului. Aceasta situatie mai este intalnita la persoanele care prezinta un risc mare de a avea boli de inima.

Carol Ann Paul de la Colegiul Wellesley a vrut sa gaseasca legatura dintre volumul creierului si cantitatea de alcool consumata de un numar de aproximativ 1,800 de barbati si cartoon porn femei care au luat parte la studiu. Tuturor li s-au facut analize creierului, lucru care a permis cercetatorilor sa calculeze volumul total al creierului raportat la marimea craniului.

Subiectii au fost impartiti in: persoane care nu consumau alcool, persoane care beau la ocazii, persoane cu un consum scazut de alcool (odata la 7 zile), moderat (de la 8 la 14 ocazii pe saptamana) si ridicat (mai mult de 14 ocazii intr-o saptamana).

Volumul total al creierului a scazut odata cu cresterea cantitatii de alcool consumate, au descoperit cercetatorii, iar relatia dintre cele doua elemente era mai pronuntata in cazul femeilor. Explicatia? "In cazul femeilor, alcoolul este absorbit mult mai repede decat in cazul barbatilor, si, mai mult decat atat, femeile sunt mult mai vulnerabile la efectele alcoolului asupra organismului lor", au adaugat cercetatorii.
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro