Cum sa spui "NU"

A face sex este un lucru important, iar a te abtine de la a face sex este la fel de important. Daca saruti cu pasiune pe cineva si te dedai la jocuri erotice, asta nu inseamna ca esti o persoana care-si bate joc de partener. Intimitatea poate lua multe forme, actul sexual nu este singurul si cel mai bun mod de a-i arata cuiva profunzimea sentimentelor tale. Nu lasa pe nimeni sa-ti spuna altceva.

Daca nu te simti pregatit/pregatita pentru a-ti incepe viata sexuala, trage adinc aer in piept si spune “nu, nu vreau sa fac sex“. Daca se ridica intrebarea in timp ce va sarutati sau in timpul unor atingeri pasionale, nu te simti obligat/a sa cedezi, opreste-te din ceea ce faci si schimba tonul momentului respectiv. Fii pregatit (a) pentru intrebari si / sau obiectiuni. Ramai cinstit fata de tine si fata de sentimentele exprimate si nu da inapoi. Explica in mod calm de ce, pentru moment, aceasta este alegera ta. Enumera toate argumentele, fie ele religioase, morale, personale sau legate de o anumita situatie.

Daca ai mai facut sex inainte, nu permite partenerului sa te bruscheze si sa te convinga sa faci si acum; nu trebuie sa faci sex de fiecare data cand ti se cere. Spune-i partenerului/partenerei ce simti pentru el/ea fara ocolisuri. Daca nu simti ca sunteti suficient de apropiati inca, spune-i acest lucru. Daca ai sentimente profunde pentru partener(il/o iubesti) dar nu te simti inca pregatit/pregatita sa faci sex, acest lucru trebuie spus deasemenea. Faptul ca spui “nu” acum, nu inseamna ca vei spune la fel de fiecare data. In asemenea momente sinceritatea este o cerinta absoluta. S-ar putea sa fie nevoie sa spui “NU” de mai multe ori, pentru a-i face sa inteleaga ca esti serios (serioasa). Trage linia cu fermitate si daca partenerul nu pare sa priceapa, pleaca .

Daca partenerul/partenera apeleaza la argumente de genul “Daca m-ai iubi, ai face-o”, rasp cartoon porn unde si tu cu refrenul “ Daca m-ai iubi, ai astepta “ . Sexul nu este un test al iubirii tale.

Dr. Evelyn Cristescu

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro