Fanteziile sexuale

Imaginatia este unul dintre cei mai puternici excitanti sexuali. Creierul are capacitatea de a crea excitatie sexuala fara niciun excitant extern. Fanteziile sexuale reprezinta un puternic excitant, absolut necesar, putand avea intensitate diferita, de la gandul pasager la trairi intense cu o puternica tenta emotionala (Bancroft). 

 

 

Fanteziile sexuale sunt mai frecvente la tineri, manifestarea lor reducandu-se odata cu inaintarea in varsta, dar raman mai accentuate la barbatii cu activitate sexuala ntensa. Ele sunt, in general, in concordanta cu genul si rolul sexual asumat de individ, putand totusi exista si exceptii (fantezii homosexuale la indivizi constant heterosexuali).

Fanteziile sexuale difera la cele doua sexe

Fanteziile sexuale reflecta capacitatea creativa a imaginatiei persoanei si educatia primita de aceasta, ele prezentand diferente in functie de sexul persoanei care le dezvolta.


Astfel, femeile au fantezii cu caracter narcisist, pasiv, romantic, cu mare incarcatura afectiva; acestea sunt mai bogate si mai vii. Unele femei se refugiaza in lumea propriilor fantezii sexuale ca raspuns la o relatie de cuplu deloc multumitoare.

fantezii_sexuale


Barbatii, in schimb, se proiecteaza in fanteziile lor in posturi eroice, cu tenta agresiva, ca subiect al unei actiuni cu continut sexual. Fanteziile lor sexuale pot avea nota de dominatie, viol al unei femei supuse, narcisism, si se refera deseori la persoane necunoscute, foarte atragatoare fizic sau la activitate sexuala in medii necunoscute.


Exista corelatii intre bogatia continutului fanteziilor sexuale si nivelul activitatii sexuale, dar si intre personalitate si fanteziile sexuale. Uneori, fanteziile sexuale au un continut inadmisibil din punct de vedere social si moral, determinind sentimente de vinovatie si reprimarea acestora.

 

Dr. Evelyn Cristescu

Cititi despre educatie sexuala in Forum la sectiunea: Totul despre sex

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro