Homosexualitatea
Homosexualitatea este o orientare sexuala care consta in atractia sexuala fata de indivizi de acelasi sex.
Nu exista dovezi stiintifice care sa demonstreze ca cineva se poate naste cu o anumita orientare sexuala, insa stiinta moderna considera drept posibile cauze ale homosexualitatii urmatoarele: cauze: genetice (o mutatie genetica€™ mostenita€™), efectul hormonilor prenatali (sau surplusul de hormoni masculini sau feminini), cauze neurologice (un dezechilibru chimic la nivelul creierului) sau cauze psihologice.

 

Unii psihologi considera ca homosexualitatea este un comportament deprins mai tarziu, fiind influentat de anumiti factori: o viata familiala intrerupta la o varsta frageda, lipsa iubirii din partea unuia dintre parinti, nereusita de identificare cu parintele de acelasi sex, un conflict nerezolvat în stadiul de dezvoltare psihosocial sau din pricina primei "apropieri" cu tenta sexuala€™ a copilului sau a adolescentului care s-a facut cu o persoana€™ de acelasi sex.

Despre homosexualitate

La barbati: In acest caz, homosexualitatea poate fi definita drept atractia fizica si emotionala dintre doi indivizi de sex masculin. Desi poate de necrezut, multi din barbatii homosexuali au sau au avut un partener feminin, incercand din cauza anumitor motive (cum ar fi faptul ca sunt insurati, au copii sau detin posturi importante la locul de munca) sa nege faptul ca sunt “altfel”.

 

De asemenea, nu se poate spune ca homosexualii au un anume tip de comportament, deoarece acesta nu este innascut, ci este determinat de mediul social in care traiesc. Astfel, unii indivizi isi accepta orientarea sexuala, iar altii nu, incercand sa evite orice comportament care ar putea duce la concluzia ca sunt homosexuali.

 

La homosexuali, cele mai des intalnite forme ale contactului sexual sunt: sexul oral, anal si masturbarea, insa fiecare grup are diferite moduri de a consuma actul sexual, fiind gresita presupunerea ca toti practica sexul anal.

 

La femei, homosexualitatea, numita si lesbianism, poate fi definita prin atractia fizica si emotionala dintre doua cartoon porn persoane de sex feminin. Ca si in cazul barbatilor homosexuali, lesbianele, din cauza confruntarii cu diferite pareri, neaga orientarea lor sexuala sau, daca o accepta, acestea raman in grupuri anonime, invizibile.

 

De asemenea, pe tema lesbienelor sunt facute numeroase afirmatii, cum ar fi faptul ca urasc barbatii sau ca resping ideea de a creste un copil, lucruri neadevarate, deoarece multe dintre ele au prieteni apropiati barbati si doresc sa aiba copiii si sa-si intemeieze familii.

 

Multe lesbiene pot avea contacte sexuale placute cu barbatii, insa experientele cu femei sunt mult mai puternice. Cele mai comune contacte sexuale intre femei sunt: sexul oral sau masturbare reciproca, adesea utilizand un vibrator sau un penis artificial (dildo) in acest scop.

Dr. Evelyn Cristescu

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro