Cinci lucruri care trebuiesc lamurite despre cum poti/nu poti ramane insarcinata
Friday, 12 July 2013 16:25

 

mituri despre sarcina

 

Circula nenumarate povesti despre sex asa ca va propun sa aruncam o privire asupra acestora, pentru a elimina eventualele dubii. Cea mai buna cale de a te asigura ca faci sex fara riscuri e sa te informezi corect.

 

Sa incepem:


1.Poti ramane insarcinata de la primul contact sexual?
Adevarul e ca, daca un baiat si o fata fac sex fara a folosi metode de contraceptie, ea poate ramine insarcinata, indiferent ca este primul contact sexual sau a mai facut sex de multe ori inainte.
Asadar, inainte de a initia un act sexual, discutati cu partenerul despre metodele de contraceptie si fiti sigure ca folositi o metoda eficienta.


2.Poti ramine insarcinata daca baiatul “se retrage” inainte de a ejacula?
Metoda se numeste “a coitului intrerupt” si are o eficienta contraceptiva limitata.
Realitatea este ca poti ramine insarcinata folosind aceasta metoda, datorita existentei spermatozoizilor in lichidul pre-ejaculator...chiar daca nu sunt multi, e bine sa stim ca este nevoie de un singur spermatozoid pentru ca sa fecundeze ovulul.
Asa ca: Daca un baiat va spune ca “o sa fie atent” nu va bazati prea mult  pe asta...


3.Poti ramine insarcinata daca faci sex in timpul menstrei?
Adevarul e ca poti ramine insarcinata in oricare perioada pe parcursul unui ciclu menstrual daca nu folosesti metode contraceptive. Evident, sunt perioade cu fertilitate mare si perioade cu fertilitate foarte redusa insa spermatozoizii pot trai in tractul genital feminin un timp destul de indelungat.


4. Poti ramine insarcinata daca faci sex stind in picioare/in sezut/ in orice alta pozitie?
Cred ca ati auzit si voi teoriile conform carora o fata nu poate ramine insarcinata daca face sex stind in picioare/in sezut sau daca sare de un numar de ori ca mingia dupa ce face sex.
In realitate nu exista “pozitii sigure” daca nu folosesti metode contraceptive eficiente. Deasemenea, nu exista “locuri sigure” cum ar fi sub dus. Poti ramine insarcinata din orice pozitie si in orice loc, important e ca un spermatozoid sa ajunga sa fecundeze ovulul.


5.Pot ramine insarcinata daca fac sex oral?
Nu doar odata am auzit intrebarea asta... Adevarul este ca NU, nu poti ramine insarcinata in modul acesta insa, foarte important, te poti imbolnavi de boli cu transmitere sexuala. Asadar nu neglija folosirea prezervativului.

 

 

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro