Ce riscuri implica sexul anal?
Tuesday, 21 February 2012 14:45

precautii_sex_analSexul anal fara prezervativ sporeste considerabil riscul contractarii bolilor cu transmitere sexuala. Si daca este practicat cu prezervativ, sexul anal poate avea consecinte nefaste asupra sanatatii. Ce riscuri implica sexul anal?

 


Fie ca avem in vedere sexul vaginal, oral sau anal, trebuie sa ne luam masuri de precautie, pentru a ne pastra sanatatea. 

Sexul anal: Precautii

1. In cazul in care te confrunti cu fisuri anale sau cu hemoroizi, este indicat sa renunti la sexul anal. Nu numai ca nu vei simti placere, dar este foarte posibil ca durerea resimtita sa te convinga sa renunti imediat la aceasta practica.


2. Partenerii trebuie sa discute si sa fie de acord cu practicarea sexului anal, pentru confort si incredere. Preludiul joaca un rol foarte important, intrucat favorizeaza relaxarea. In lipsa relaxarii, sexul anal nu este nici pe departe cea mai buna practica.


3. Lubrifierea este cheia succesului. Daca, in cazul sexului vaginal, lubrifierea se produce ca urmare a excitatiei, in cazul sexului anal lucrurile nu stau asa. Este necesara folosirea unui lubrifiant care sa nu dauneze prezervativului!

 

riscuri_sex_anal

 


4. Nu amesteca sexul vaginal cu cel anal! Fii foarte atenta la ordinea desfasurarii lucrurilor. Chiar daca ti-ai luat toate masurile de igiena care se impun, anusul trebuie sa ramana mereu ultima destinatie pentru a obtine placerea! Microbii de la nivelul acestuia pot ajunge cu usurinta in vagin, ducand la infectii nedorite.


5. Inainte de a face sex anal, documenteaza-te cui privire la igiena care se impune. Cu siguranta nu ai vrea sa te simti murdara sau sa ai surprize nedorite.


6. Unul dintre cele mai importante aspecte ale sexului anal il reprezinta protectia. In lipsa folosirii prezervativului, prin sexul anal se contracteaza mai usor bolile cu transmitere sexuala decat prin intermediul sexului vaginal. De aceea, este foarte important sa nu practici niciodata, sub absolut niciun motiv, sexul anal fara prezervativ.

Riscurile pe care le implica sexul anal

In cazul sexului anal protejat, cele mai mari riscuri sunt cele pe care le implica marimea penisului. In caz de incompatibilitate, riscurile nu pot fi trecute cu vederea. Hemoroizii si fisurile anale nu sunt deloc de neglijat si iti pot da serioase batai de cap.


In cazul in care vreti sa apelati la jucariile erotice, achizitionati produse destinate acestei zone. Tineti cont atat de dimensiune, cat si de materialul din care sunt fabricate. Indiferent de tipul jucariilor sexuale, asigurati-va ca pot fi trase cu usurinta afara.


Nu uita! Niciodata sa nu faci sex anal fara prezervativ si, de asemenea, nu apela la aceasta practica daca nu stii la ce riscuri te expui!

 

Iti recomandam si articolul Sex anal: Ce simte ea si ce simte el?

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro