Cum treci de la o metoda de contraceptie la alta?
Monday, 04 July 2011 13:47

cum_treci_de_la_o_metoda_de_contraceptie_la_altaUiti des de pilula sau vrei sa renunti la sterilet... Daca metoda de contraceptie aleasa acum ceva vreme nu-ti mai este pe plac, poti opta pentru o alta metoda, insa trebuie sa fii atenta cum faci trecerea de la una la alta.

Nu poti sa schimb metoda de contraceptie imediat ce ti-a trecut prin minte ideea. Trecerea de la un mijloc de contraceptie la altul se face intr-un mod organizat, discutand cu ginecologul si urmandu-i recomandarile. In caz contrar, perioada de trecere fi una in care nu vei fi protejata.

Uita de improvizatie!

Sarcinile nedorite, datorate schimbarii mai putin „reusite” a metodei de contraceptie nu sunt tocmai rar intalnite. Cele mai multe se sfarsesc printr-un avort.

De aceea, cel mai bine ar fi sa nu faci nicio schimbare pana nu discuti cu medicul, care iti va explica cum sa treci de la o metoda de contraceptie la alta si sa ramai protejata in toata aceasta perioada. E gresit sa arunci pilulele imediat ce te-ai decis ca nu mai vrei sa le iei si sa dai fuga la farmacie sa cumperi un plasture contraceptiv.

Nu poti sa intrerupi luarea pilulelor imediat ce te decizi ca nu iti mai e pe plac acest mijloc contraceptiv, dupa cum nu ti se poate indeparta steriletul in orice moment al ciclului menstrual.

Daca, totusi, ai renuntat brusc la vechea metoda de contraceptie, opteaza pentru prezervativ pana cand ajungi sa discuti cu medicul.

Treceri care nu implica riscuri

anticonceptionale


Pentru a nu exista niciun fel de riscuri la trecerea de la o metoda de contraceptie la alta, adreseaza-te unui medic. Iata cateva sfaturi in acest sens:

  • Daca iei pilule, dar doresti schimbarea lor cu un dispozitiv intrauterin/ sterilet, ia pilula pana in ziua in care medicul iti va pune steriletul. Impreuna cu ginecologul, vei alege ziua potrivita pentru aceasta schimbare.
  • Daca vrei sa treci de la un gen de pilule la altul, este indicat sa faci acest lucru numai sub indrumarea medicului. De asemenea, citeste cu atentie prospectul! In unele cazuri, contraceptia debuteaza dupa 7 zile de pauza, in altele imediat dupa intreruperea vechii metode sau chiar impreuna cu pilula luata inainte. Daca nu stii cum trebuie sa procedezi, nu ezita sa intrebi medicul.

Cum treci de la contraceptia de urgenta la pilula contraceptiva?

Daca nu ai o metoda de contraceptie anume si ai apelat la contraceptia de urgenta (pilula de a doua zi) dupa un contact sexual neprotejat, probabil ca te gandesti deja la o metoda de contraceptie care sa-ti ofere protectie zilnica.

Pilula contraceptiva trebuie luata in prima zi de menstruatie. Atentie: nu te lasa fara protectie pana in ziua respectiva daca urmeaza sa ai si alte contacte sexuale! Prezervativul te poate scoate din impas.  

Pentru intrebari, intra in FORUM – Metode contraceptive.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la cartoon porn sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro