Pilula: ce faci in caz ca ai uitat sa o iei?
Tuesday, 21 June 2011 10:26

pilula contraceptivaContraceptia orala devine ineficienta daca nu urmezi intru totul indicatiile de pe prospect sau pe cele ale medicului. Si totusi, ce e de facut in caz ca ai uitat (o data sau de mai multe ori) sa iei pilula?

 

 

Inainte de toate, nu intra in panica! Exista mai multe solutii, in functie de timpul care s-a scurs de cand trebuia sa iei pilula, de tipul acesteia sau chiar de numarul de pilule neluate.

Contraceptive estro-progestative

Daca nu au trecut mai mult de 12 ore de cand trebuia sa iei pilula, ia-o imediat, iar urmatoarea pilula ia-o la ora obisnuita. Nu exista riscul de a ramane insarcinata daca nu au trecut mai mult de 12 ore de cand trebuia sa iei pilula.


Daca au trecut 12 ore de cand trebuia sa iei pilula, ia-o imediat, iar pe urmatoarea ia-o la ora obisnuita. Daca ai uitat de cateva ori sa iei pilula, ia doua pilule deodata si arunca-le pe celelalte pe care nu le-ai luat, ca sa nu te incurci. De asemenea, este indicat sa optezi si pentru o metoda de contraceptie locala in urmatoarele 7 zile. In cazul in care ai avut raporturi sexuale neprotejate timp de 72 de ore, este indicat sa apelezi la contraceptia de urgenta (pilula de a doua zi).


Daca te confrunti cu varsaturi sau cu diaree severa in primele doua ore de cand ai luat pilula, mai ia o pilula si apoi respecta orarul stabilit, doar ca urmatoarea folie va fi inceputa cu o zi mai repede.


Nu lasa sa treaca mai mult de 7 zile inainte de a incepe noua folie. In cazul in care ai depasit cele 7 zile, nu risca si, pe langa contraceptia orala, apeleaza si la contraceptia locala (de exemplu, la prezervativ).

Pilulele micro-progestative

In cazul acestor pilule, este si mai important sa respecti indicatiile din prospect, intrucat ele nu au rolul de a impiedica ovulatia. In cazul in care ai uitat sa iei pilula, ia-o imediat, iar urmatorul comprimat se ia la ora obisnuita.


Daca nu au trecut mai mult de 3 ore de cand trebuia sa iei pilula, nu trebuie sa iei alte masuri in afara de luarea imediata a comprimatului.


Daca au trecut mai mult de 3 ore, adopta si o alta metoda de contraceptie (prezervativul) in urmatoarele 10 zile. In cazul in care ai avut raporturile sexuale neprotejate in urmatoarele 24 de ore, apeleaza la contraceptia de urgenta.

Pentru a afla mai multe despre contraceptia de urgenta si despre pilula uitata, intra pe FORUM.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la cartoon porn sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro