Insomnia
Friday, 25 November 2011 14:27

insomnieInsomnia se defineste ca lipsa a somnului sau lipsa somnului reparator. Persoanele care sufera de insomnie adorm greu si se trezesc in timpul noptii sau dimineata devreme.

 

Exista mai multe tipuri de insomnie:

1. Insomnie tranzitorie

Aceasta este intalnita frecvent, vizand 30-40% din populatie. Insomnia tranzitorie apare ca o reactie la un eveniment marcant, afectand persoanele care, de regula, dorm bine. Cauzele ei sunt de natura psihologica  (doliu, stres, alte probleme grave), de mediu (spitalizare) sau tin de obiceiuri (consum excesiv de energizante). Poate fi vorba si de tulburari somatice (febra, cartoon porn dureri etc.).

2. Insomnie secundara

Aceasta poate fi cauzata de tulburari de natura psihica si poate fi matinala (mai ales daca este asociata depresiei), de adormire (cauzata de anxietate), totala si cronica, aceasta din urma avand la baza dependenta.

cauze_insomnie


Cauzele insomniei secundare pot fi patologice, dar insomnia poate fi cauzata si de consumul de cafea, alcool, tutun, amfetamine sau poate constitui un efect advers al anumitor tipuri de medicamente.

3. Insomnia cronica

Este asociata temerii ca nu poti adormi. Nu pot fi precizate cu exactitate cauzele ei. Insomnia cronica se poate instala in copilarie: teama de a nu putea sa adormi, indusa de anxietate. 

Insomnia: consecinte

Insomnia poate fi la originea problemelor de ordin emotional (anxietate, iritabilitate), intelectuale (tulburari ale memoriei, dificultatea de a te concentra sau de a urmari cu atentie ceva), sociale (stilul de viata, izolarea) si de sanatate (predispozitie la infectii).


In cazul in care suferi de insomnie si nu reusesti sa scapi de ea dupa cateva zile, adreseaza-te medicului.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro