Afectiunile pelviene afecteaza viata sexuala
Friday, 23 May 2008 08:55

Diferitele afectiuni ale organelor pelviene pot pricinui tulburari ale vietii sexuale la femei, sugereaza un nou studiu.

 

Cercetatorii au descoperit ca aproximativ 300 de femei de 40 de ani sau mai mult, care prezentau simptome ale unor afectiuni pelviene, tindeau sa aiba un libido mai redus, dureri in timpul actului sexual sau dificultati in atingerea orgasmului.

 

Afectiunile zonei pelviene se refera la problemele unui organ din zona pelviana: uterul, vezica biliara sau rectul, la care se adauga muschii si tot ceea ce le leaga intre ele. Cele mai intalnite afectiuni sunt probleme ale vezicii urinare si prolapsul organelor pelviene, care consta in deplasarea in jos a organului fata de pozitia sa normala, din cauza slabirii mijloacelor de fixare.

 

Anumite simptome ale prolapsului includ presiune asupra vaginului, dureri in partea de jos a stomacului sau a spatelui, precum si constipatie cronica.

 

Se estimeaza ca o treime din femeile din SUA au cel putin un tip de afectiune in zona pelviana, dar studiile vor sa afle cum e influentata viata sexuala a femeilor din cauza acestui tip de afectiuni.

 

Noile descoperiri, raportate in Jurnalul de Obstretica si Ginecologie, sugereaza ca multe femei cu astfel de afectiuni au intr-adevar probleme in viata sexuala.

 

Nu intra in discutie femeile care au un prolaps mediu si care nu prezinta simptome, a spus Dr. Victoria Handa. Astfel, ele nu intra in sfera studiului.

 

Cercetarile s-au bazat pe cazurile a 301 paciente recrutate de la diverse cabinete ginecologice. 80 de femei erau diagnosticate cu o afectiune pelviana, si anume in zona omoplatului sau prolaps in zona pelviana.

 

Toate femeile au completat chestionare cu intrebari referitoare la sanatate in general, simptome pelviene si probleme cartoon porn sexuale.

 

S-a ajuns la concluzia ca femeile cu afectiuni ale zonei pelviene prezentau simptome ale unei vieti sexuale inactive, dureri in timpul actului sexual si orgasm istabil.

 

Studiul nu arata insa ca doar problemele din zona pelviana afecteaza viata sexuala a femeilor. Aceste tulburari pot fi provocate de multe alte afectiuni din alte zone ale corpului: muschii sau functiile nervoase.

 

Intr-un studiu recent s-a descoperit ca viata sexuala a femeilor s-a imbunatatit dupa o interventie chirurgicala in zona pelviana care prezenta probleme.

 

In viitor se cauta si alte tipuri de tratamente pentru imbunatatirea vietii sexuale a femeilor cu afectiuni in zona pelviana, pentru a se evita operatia chirurgicala.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro