Poti sa ramai insarcinata daca...
Friday, 07 October 2011 08:42

poti_sa_ramai_insarcinata_dacaMulte tinere se tem de o posibila sarcina, de unde si multitudinea de intrebari pe aceasta tema. Daca uiti sa iei pilula dupa inceperea unui nou blister si intretii raport sexual, poti ramane insarcinata? Poti ramane insarcinata cand esti la menstruatie? 

 

Poti sa ramai insarcinata daca...

1. ... esti la primul contact sexual?

Da. Daca ai intretinut relatii intime neprotejate (adica nu ai apelat la nicio metoda de contraceptie), exista riscul de a ramane insarcinata, indiferent ca e primul raport sau nu. De aceea, este indicat ca, inainte de a intretine un raport sexual, sa te gandesti la contraceptie.

sarcina_sau_nu

2. ... uiti sa incepi un nou blister dupa 7 zile de pauza?

Raspunsul este da. Pilula contraceptiva impiedica ovulatia. Daca uiti sa iei una sau mai multe pilule, efectul contraceptiv scade. 

3. ... intretii raporturi sexuale in timpul menstruatiei?

Riscurile de a ramane insarcinata in timpul menstruatiei sunt mai mici decat in celelalte zile, insa acest lucru nu inseamna ca ele nu exista. Femeia este fertila in zilele care preced si in cele care succed menstruatia, iar daca ai un ciclu menstrual scurt (de exemplu, de 20 de zile), ovulatia se poate produce in ziua a 6-a a ciclului.

4. ... ai contact sexual neprotejat in ziua a 14-a a ciclului menstrual?

Nu neaparat. Depinde de lungimea ciclului menstrual si de perioada de ovulatie. Sansele cele mai mari de a ramane insarcinata sunt la ovulatie si in ziua precedenta, dar nu uita de faptul ca spermatozoizii, odata ajunsi in vagin, pot supravietui mai multe zile. Prin urmare, daca ai un contact sexual neprotejat cu cateva zile inainte de ovulatie, exista riscul de a ramane insarcinata.

5.  ... ai contact sexual neprotejat cand nu esti la ovulatie?

Asa cum am aratat mai sus, spermatozoizii pot supravietui mai multe zile in vagin, existand riscul unei sarcini si cand nu esti la ovulatie.

 

Pentru a te proteja de bolile cu transmitere sexuala si de o sarcina nedorita, apeleaza la contraceptie. SIngura metoda de contraceptie care te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala este prezervativul!

 

Pentru intrebari si informatii suplimentare, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Metode contraceptive.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cartoon porn cu acordul scris al anticonceptionale.ro