Metodele de bariera

Metodele contraceptive de bariera ofera protectie impotriva sarcinii prin impiedicarea patrunderii spermatozoizilor in cavitatea uterina. Care sunt acestea, ce efecte adverse si ce contraindicatii au?


Indicatii generale de folosire a metodelor de bariera

  • Contraindicatii medicale pentru alte metode;
  • Contacte sexuale neregulate;
  • Forma interimara de contraceptie (in timpul amenoreei de lactatie, dupa vasectomie, cand se folosesc medicamente ce scad efectul contraceptivelor orale);
  • Pentru protectie impotriva BTS si a HIV/ SIDA;
  • In combinatie cu o metoda de calcul a fertilitatii.

Metodele de bariera

Prezervativul masculin

Membrana de cauciuc astfel conceputa incat sa acopere penisul in erectie. Prezervativul este singura metoda de contraceptie care ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere cartoon porn sexuala si a HIV/ SIDA.

 

Contraindicatii: alergia la latex sau la spermicid.

Diafragma

Cupa de cauciuc in forma de dom cu o margine flexibila. Se insereaza in vagin si acopera colul uterin. Pentru o eficienta mai mare, se foloseste asociata cu spermicidele.

 

Efecte adverse: infectii de tract urinar, hipersensibilitate sau alergie la latex sau spermicid, disconfort al utilizatoarei sau al partenerului, leziuni vaginale, secretii vaginale anormale.

 

Contraindicatii: infectii urinare repetate in antecedente, anomalii vaginale, tonus vaginal scazut, nastere la termen in urma cu 6-12 saptamani, antecedente de sindrom de soc toxico-septic.

 

Spermicidele

Substante chimice care inactiveaza si distrug spermatozoizii. Pot fi sub forma de creme, supozitoare (ovule) sau foite. Devin active in 10-15 minute de la introducerea in vagin si se contraindica spalatura vaginala timp de 6 ore dupa actul sexual. Daca, in acest interval de 6 ore, are loc un nou contact sexual, este necesara folosirea unui nou ovul cu spermicid.

 

Contraindicatii: necesitatea unei contraceptii foarte eficiente, reactii alergice.

 

Cu exceptia prezervativului, care are o eficienta contraceptiva ridicata (peste 90%), metodele de bariera au eficienta de aproximativ 60-65%

 

Dr. Evelyn Cristescu

 

Afla mai multe informatii accesand FORUM-ul - Metode contraceptive.


loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro