Sangerari in sarcina
Wednesday, 16 November 2011 11:12

menstruatie_in_sarcinaSangerarile in sarcina le sperie mereu pe viitoarele mamici. Sunt grave? De ce apari sangerarile in timpul sarcinii? Ce trebuie facut?

 

 

Cauze sangerari in sarcina

Sangerarile in sarcina sunt cu atat mai ingrijoratoare pentru gravida, cu cat aceasta este la prima sarcina. Ele pot indica o problema grava si panica femeii insarcinate o face sa apeleze la medicul ginecolog, exact ceea ce trebuie sa faca.


In cazul in care medicul a stabilit ca sangerarile nu prezinta niciun pericol pentru gravida si pentru fat, femeile pun intrebari cu privire la cauzele care determina aceste sangerari. Iata de ce apar sangerarile in sarcina:

 

  • La femeia insarcinata, colul uterin este mai sensibil, motiv pentru care poate sangerari in timpul raporturilor sexuale, de exemplu.
  • In primele doua luni de sarcina, este posibil sa apara sangerari la data in care aparea menstruatia. Multe femei isi pun intrebarea daca au de-a face cu menstruatie in sarcina. Nu este vorba de menstruatia propriu-zisa, ci de sangerari normale, reduse cantitativ fata de menstruatie si de culoare mai inchisa.
  • In ultimul trimestru de sarcina pot sa apara, din nou, sangerari, cunoscute si sub denumirea de sangerari specifice ultimului trimestru de sarcina.


Sangerarile de la inceputul sarcinii si cele de la finalul ei nu au aceleasi cauze. In primele doua luni de sarcina, sangerarile pot fi semnul unui avort spontan sau pot indica o sarcina extrauterina, de aceea se impune o vizita la ginecolog imediat ce acestea apar.

sangerari_in_sarcina


Placenta se poate desprinde usor, ceea ce duce la sangerari, dar, de regula, acest lucru nu afecteaza evolutia sarcinii.

 

Mai cartoon porn rar, sangerarile pot aparea in cazul unei sarcini molare. In acest caz, se impune interventia de urgenta a medicului. Sarcina molara este relativ rar intalnita in tarile dezvoltate (una la 2000).


In al treilea trimestru de sarcina, sangerarile pot aparea din doua motive:

1. Daca placenta este situata prea jos (blocheaza partial cervixul), contractiile, chiar daca sunt slabe ca intensitate, pot antrena sangerari. Situatia nu este ingrijoratoare decat la finalul celei de-a saptea luni de sarcina, cand vorbim de placenta praevia. In acest caz, nu este posibila nasterea pe cale naturala.

 

2. Hematomul retroplacentar apare intre peretele uterin si placenta.. Este la fel de grav pe act este de greu de depistat, reprezentand un pericol atat pentru mama, cat si pentru fat. Se impune efectuarea cat mai rapida a unei cezariene.


Daca te confrunti cu sangerari in sarcina, nu ezita sa te adresezi cat mai repede medicului.

 

Iti recomandam si articolul Este indicat sexul in timpul sarcinii?

 

Pentru sfaturi si intrebari, acceaseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Perioada prenatala

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro